TUGA

Još jedan gubitak kraljice Elizabete II.: Nakon samo nekoliko mjeseci, preminuo maleni Fergus

U palači strahuju kako bi novi udarac mogao utjecati na zdravlje 95-godišnje vladarice
Kraljica je tijekom života imala više od 30 pasa
 Mary Evans/allstar/cinetext/morg/Mary Evans Picture Librar/Profimedia

Novo štene, koje je kraljica Elizabeta II. dobila u trenutku kad je njezin suprug bio u bolnici, preminulo je u dobi od samo pet mjeseci. Fergus, kako mu je bilo ime, bio je jedan od dva nova psa koja su živjela s njom od veljače, kad je vojvoda od Edinburgha završio u bolnici.

Psi su bili poklon od kraljičinog sina, princa Andrewa, koji se nadao da će joj psi barem malo olakšati teško razdoblje. Kraljica, koja je tijekom života imala više od 30 pasa, zaista je pronašla utjehu u novim ljubimcima. Iako je prošle godine odlučila da više neće imati pse, ovaj poklon nije mogla odbiti.

Kraljica im je, naravno, odabrala imena. Fergus je ime dobio po pokojnom ujaku Fergusu Bowes-Lyonu koji je umro tijekom Prvog svjetskog rata 1915. godine. Muicka je nazvala po Loch Muicku na kraljičinom imanju Balmoral u Škotskoj. Tamo kraljevska obitelj često putuje u toplim ljetnim mjesecima.

Izvori iz palače kažu kako je kraljica nakon smrti šteneta "devastirana", piše Mirror. Za pse se jako vezala, pa su Fergus i Muick svakoga dana šetali s njom u dvorcu Windsor. Bio je to jedan do načina da se koncentrira na nešto drugo, u vrijeme smrti svojeg supruga.

Upravo psi su je, dodaje izvor iz palače, mogli razvedriti u teško razdoblju. Bili su joj "dobrodošla distrakcija" u vrijeme kada se on liječio, a nakon što je ostala bez Philipa, postali su joj još važniji. Zbog toga u palači strahuju kako bi ovaj udarac mogao utjecati na 95-godišnju kraljicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:10