NEMA IM POMOĆI

Koja tuga: Vlasnici odselili iz Osijeka i ostavili pse u dvorištu. Povremeno ih netko nahrani

Žena koja je priču objavila na društvenim mrežama moli pomoć jer više ne zna što da radi. Sve je pokušala...

Psi iz Osijeka
 

 Facebook

Ružna i žalosna situacija iz jednog osječkog dvorišta postala je, zahvaljujući društvenim mrežama, poznata javnosti. Dva psa su ostala sama u jednom dvorištu.

- Ljudi, trebam pomoć! Neljudi od mojih susjeda su odselili u Zagreb i ostavili ova dva ljepotana zatočena sama. Svaka tri dana im netko ubaci vreću s hranom uopće ne ulazeći u dvoriste, a u međuvremenu ih od nas ostalih susjeda hrani tko stigne. Pošto u našoj državi ne postoji nadležna služba koja rješava te probleme, zvala sam veterinarsku inspekciju, komunalnog redara, Azil, jedinicu lokalne samouprave, policiju i samo svi prebacuju jedni na druge bez ikakvog konkretnog rješenja jer su psi na privatnom posjedu. Vlasničin odgovor na primjedbe je bio boli vas k***za moje pse, tim riječima.

Ne mogu se pomiriti s činjenicom da će prije ili kasnije ti psi poludjeti ili umrijeti od gladi i ne brige ili da će ih neki susjed u međuvremenu otrovati jer se već svi prijete s tim koliko su ludi od njihovog lajanja. Je l‘ netko imao sličnu situaciju ili zna kako se iste rješavaju?

Poanta nije nikakvu štetu učiniti vlasnici, nego izbaviti te pse - dramatična je objava.

Odgovarajući na pitanja, žena koja je objavila priču pojasnila je kako osječki azil nije odgovoran za situaciju. Oni psa ne mogu primiti bez naloga komunalnog redara. Jednostavno ne smiju, jer je takva procedura s obzirom na to da se radi o vlasničkim psima na privatnom zemljištu. Komunalac joj je, pak, rekao, da on ne može ništa jer je riječ o privatnom zemljištu.

Dok se situacija ne riješi, psi su i dalje sami u dvorištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:48