PRVI KORAK

Lovac koji je ubio psa bit će izbačen iz društva. "Garantiram ljudima da mogu sigurno šetati"

Njegovi kolege po oružju neugodno su iznenađeni ubojstvom psa, pa će protiv umirovljenika pokrenuti stegovni postupak
Ilustracija
 -/Panthermedia/Profimedia

Lovac (72) koji je prije nekoliko dana upucao psa Medu uskoro više neće biti član Lovačkog društva Trčka iz Zaboka. Dok nije ubio psa, bio je dopredsjednik tog društva, piše portal nizagorjemalo.

– Ubiti psa? Dovesti u opasnost i ljudski život? Nema opravdanja! Oružje je ozbiljna stvar – komentirao je za taj portal Petar Bedeniković, predsjednik LD-a Trčka.

Rekao im je kako je postupak njihovog kolege po oružju sve neugodno iznenadio. Zbog toga ovih dana pokreću stegovni postupak protiv njega. Sankcija će biti, najavio je, a one vrlo vjerojatno znače da će ga isključiti iz društva. 

Kaže da je svim lovcima rečeno da ne pucaju po psima i mačkama, jer su ta vremena prošla. Nitko ne može reći da nije upoznat s time, pojasnio je. Neki lovci, osobito mlađi, žale se kako imaju problema sa ‘starim kovom’.

– To su vam još oni koji su ostali u komunističkom sistemu i misle da sve mogu, da su vlast i sud. Ne možeš ti to njima izbiti iz glave – ogorčeni su mlađi lovci.

Bedenikovića su još pitali i kako se sada ljudi mogu osjećati sigurno u šetnji prirodom sa svojim ljubimcima.

– Sve ću poduzeti da ljudi ne budu ugroženi. Lovac sam 30 godina, garantiram ljudima da mogu sigurno šetati i da od nas neće biti ugroženi, više niti od jednoga člana – obećao je Petar Bedeniković u ime LD-a Trčka koje djeluje na teritoriju koje potpada pod Grad Zabok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2021 18:29