JADAN PAS

Mjesec dana nakon što je Stipica ozlijeđen, policija je istragom utvrdila - ništa

Ne znaju je li iz Kistanja, ni tko mu je vlasnik, ni kako su ozljede nastale...
 Udruga Berta

Svi se sjećamo psa Stipice, onog kojeg je u prosincu netko vezao za automobil u Kistanju i vukao po cesti. Onog jadnička s oderanim šapama i prsima, svog u strahu, koji se sad oporavlja u Kninu, u udruzi Berta. Onog milog psa velikih očiju, sedam kilograma teškog, koji je za Novu kao poklon dobio medvjedića, pa ga sad čuva i ne odvaja se od njega, kao da mu je to najveće blago na svijetu.

Vjerojatno i jest. Tamo gdje je Stipica prije bio sigurno nije bilo baš ničeg što je njemu pripadalo, pa mu je taj plišanac cijeli svijet. Bit će on dobro, oporavit će se, tražit će novi dom. No, nas je zanimalo što policija ima o svemu tome reći. Jesu li istražili tko je Stipičin vlasnik? Pričali s ljudima da vide znaju li što se dogodilo, je li itko išta vidio...? Dobili smo njihov odgovor. Prenosimo ga u cijelosti.

- Nakon što smo dobili saznanje o ozlijeđenom psu odmah su provedene policijske mjere i radnje kako bi se utvrdio način nastanka ozljeda i eventualni počinitelj. Do sada nije utvrđeno s kojeg područja je pas iako je pronađen u Kistanju, također nije imao ogrlicu i nije čipiran pa nije poznat ni vlasnik. Nadalje, postoji mogućnost da su ozljede nastale od vuče psa automobilom, ali nije u to siguran ni veterinar koji je pregledavao psa već je na takvu konstataciju predsjednice udruge „Berta“ samo potvrdio da je i to jedna od mogućnosti. Napominjemo kako izravnih svjedoka koji bi potvrdili način nastanka ozljeda kod psa nema. U odnosu na dojave o mogućim počiniteljima obavljene su provjere i nije potvrđena istinitost. O svemu poduzetom je obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku - stoji u njihovom odgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:57