OVO JE BILO BLIZU

Mlada dama taman je htjela skočiti u more, a onda su se pred njom stvorile goleme ralje...

Ocean Ramsey brzo se povukla natrag u čamac dok joj je tigrasti morski pas pokušavao zagristi peraje

Ocean Ramsey imala je bliski susret s morskim psom tigrom

 Screenshot/INSTAGRAM

Istraživačica mora Ocean Ramsey za dlaku je izbjegla ugriz morskog psa tigra - dramatične scene zabilježila je kamera, a sve se odigralo u trenutku kad se Ramsey pripremala zaroniti u mračnu dubinu oceana blizu obale Haleiwe na otoku Oahuu na Havajima.

Kad je ugledala morskog psa koji je naletio na plastično zagađenje, Ocean je morala reagirati. Taman kad je bila spremna skočiti, pred licem joj se pojavio drugi najopasniji morski pas u svijetu, tigar koji ima i nadimak "Kraljica Nikki".

Ramsey se brzo povukla natrag u čamac dok joj je morski predator pokušavao zagristi njezine peraje. No ova istraživačica mora nije dopustila da je paralizira strah - štoviše, nasmijala se "incidentu", ekspresno je identificirala morskog psa i nastavila roniti kako bi locirala dvije druge velike ženke.

- Vidjela sam morskog psa kako udara o plutajuću plastiku pa sam mu pojurila pomoći, a on me ovako pozdravio - našalila se Ramsey na Instagramu. Izvršna direktorica OneOcean Diving konzervatorija i obrazovne grupe uvjerena je kako je "Kraljica Nikki", koju prati godinama, nije namjeravala pokušati ugristi.

- Nisam mogla vidjeti daleko, a vjerojatno nisu mogli ni oni (morski psi), pa mislim da je Nikki više reagirala na zvuk mog ulaska u ocean i moju sjenu - objasnila je Ramsey na društvenim mrežama.

Dodala je kako morske pse dodatno privlače kamere zbog njihovih elektroreceptora, što je očito bio slučaj i s "Kraljicom Nikki" jer je brod istraživačice mora bio pun opreme za snimanje, prenosi Daily Mail.

Ocean Ramsey bliski susret s morskim psom tigrom imala je usred njihove sezone parenja i mladunaca. Sve navedeno obično se podudara s obilnijim kišama i valovima, zbog čega ocean postaje mutniji.

- Morski psi tigrovi nemaju baš najbolji vid, zbog čega plivaju bliže površini, što povećava vjerojatnost da ćete se susresti s ovim predatorima - rekla je istraživačica mora.

Inače, ove godine na Havajima zabilježena su četiri napada morskih pasa, a broj incidenata prepolovljen je u odnosu na lani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:02