KAKVI PIPCI!

Mračne dubine otkrile tajnu: Je li ovo nova vrsta? Pogledajte kako to čudesno stvorenje izgleda

Premda nalikuje jednoj poznatoj životinji, ona nikad nije pronađena u Tihom Oceanu

Neobično stvorenje
 

 YouTube Screenshot

Ako negdje očekujemo da će se otkriti kakva neobična vrsta, to su obično oceani i prašume. Zato nimalo ne iznenađuje snimka neobične životinje viđene u Tihom Oceanu. Nastala je 7. srpnja, a znanstvenici još uvijek nisu sigurni je li to nova vrsta ili ne.

Naime, trenutno se istražuje radi li se možda o biću imena Solumbellula monocephalus. Na njega nalikuje, no to je stvorenje do sada plivalo u Indijskom i Atlantskom oceanu, a ne u Tihom Oceanu, gdje je ova viđena.

Stručnjaci Ocean Exploration Trusta snimali su u dubinama Tihom Oceana i neočekivano vidjeli ovo stvorenje. Nisu mislili da će ga vidjeti, posebno ne na 2994 metra dubine tog oceana. Zbog toga su odmah počeli analizirati izgled životinje, jer žele otkriti radi li se o nekom bliskom srodniku one koja nam je već poznata ili je riječ o životinji koja nam je do sada bila nepoznata.

Izgled joj je zaista neobičan, a dugački pipci pojačavaju dojam tajanstvenosti i zagonetnosti bića. Ako je to zaista nova vrsta, to je svakako uvijek dobra vijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 15:36