KORISNO

Na radionici ‘Brinemo za ptice sa Savice‘ stručnjaci će ljude učiti kako izraditi hranilice

Susret će se održavati u parku Marije Ružičke Strozzi od 18 sati, a namijenjeno je odraslima i djeci starijoj od deset godina
 Profimedia/Profimedia

Zabavno će i korisno biti druženje koje se prvoga dana srpnja održava na zagrebačkoj Savici. Premda će ljudima biti zanimljivo, od njega će najviše koristi imati pernati stanovnici Zagreba. Na toj će se besplatnoj radionici, nazvanoj ‘Brinemo za ptice sa Savice - izrada pojilica i hranilica za ptice i promatranje ptica‘, baviti upravo - pticama.

Susret će se održavati u parku Marije Ružičke Strozzi u zagrebačkom naselju Savica od 18 sati, a namijenjeno je odraslima i djeci starijoj od deset godina. Dobrodošli su svi koje ptice zanimaju i koji bi od stručnjaka željeli naučiti kako se pobrinuti da one tijekom cijele godine imaju dostupnu hranu i vodu. U ovo je doba voda posebno važna, tako da će možda ova radionica spasiti neke male ptičje živote.

U planu je sve one koji dođu naučiti kako izraditi te postaviti pojilice i hranilice za ptice, a nakon toga slijedi šetnja parkom i promatranje ptica.

Radionicu vode ornitolog Manuel Jacmenović i Renato Katić, zoolog iz Društva za zaštitu, pomoć i proučavanje ptica Ornitološki laboratorij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:16