UDRUGA BIOM

Na ušću Neretve organizira se besplatna radionica promatranja ptica. Namijenjena je svima

Trening će se odvijati 8., 9. i 15. svibnja 2021. na više lokacija na području cijele delte
Promatranje ptica
 Damir Krajač

Udruga Biom poziva sve zainteresirane da se uključe u trening prepoznavanja ptica na Neretvi. Trening će se odvijati 8., 9. i 15. svibnja 2021. na više lokacija na području cijele delte. U sklopu treninga održava se jedno uvodno online predavanje i tri terenske edukacije. Sudionici će imati priliku vidjeti i naučiti prepoznavati vrste ptica česte u svojoj okolici, a uz malo sreće i rijetke vrste koje posjećuju lagune na ušću Neretve.

Na terenu će učiti prepoznavati vrste ptica po izgledu i po glasanju. Trening je besplatan i otvoren za sve bez obzira na predznanje. Za polaznike će osigurati dalekozore i knjige koje će im pomoći da utvrde o kojoj se ptici radi. Obići će različite tipove staništa kako bi se upoznali što više vrsta ptica. Ptice koje će se promatrati s ptice gradova, ptice ušća Neretve i ptice trske.

- Uvodno online predavanje na kojem ćemo se upoznati bit će 6. svibnja u 18 h. Tereni su predviđeni 8., 9. i 15. svibnja, no podložni su promjenama ovisno o vremenskim prilikama. Ako ste zainteresirani, najkasnije do 25. travnja ispunite online prijavnicu. Broj polaznika je ograničen na deset, a u slučaju velikog interesa, odgovori iz prijavnice pomoći će nam pri odabiru - kažu iz Bioma.

Trening će se održavati u skladu s epidemiološkim mjerama. Ako bi se uslijed loše epidemiološke situacije trening morao odgoditi, sudionici treninga će o tome biti na vrijeme obaviješteni. Za sva pitanja i dodatne informacije može se javiti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:28