SRETNO, LANKA!

Najpoznatija živuća stanovnica Brijuna slavi 50. rođendan. Pripremljena je posebna proslava za nju

Njoj u čast će se na otoku Veliki Brijun od 12. do 17. kolovoza obilježiti Tjedan slonova

Slonica Lanka

 NP Brijuni

Azijska slonica Lanka, trenutno najpoznatija stanovnica Nacionalnog parka Brijuni, slavi 50. rođendan. U našu je zemlju stigla 1974. godine, u dobi od dvije godine.

Njoj u čast će se na otoku Veliki Brijun od 12. do 17. kolovoza obilježiti Tjedan slonova, tijekom kojeg će se proslaviti i Lankin veliki 50. rođendan. Uz redovnu cijenu ulaznice, osmišljen je raznolik i prigodan program, u kojem će moći uživati posjetitelji svih dobnih skupina, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za održavanje šumskih ekosustava i velikoj ugroženosti.

U petak i subotu, 12. kolovoza i 13. kolovoza, polazak brodom iz Fažane prema otoku Veliki Brijun je u 18 sati te je cijena ulaznice 50 kuna. Kupnja ulaznica moguća je od 16 sati na blagajni u Fažani (Brionska 10) na dan događanja, bez prethodne rezervacije. Povratak u Fažanu je prema redovnim brodskim linijama.

Ostalim danima, uz redovnu cijenu ulaznica, posjetitelji mogu besplatno sudjelovati na edukativnim radionicama "50 godina Lanke" i "Svjetski dan slonova", kojima iz Nacionalnog parka podići svijest o azijskim i afričkim slonovima. Osim toga, u planu je da Lanka dobije i tortu, posjetitelji će je moći vidjeti kako se tušira i igra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 07:57