POBJEDA

Nakon prijave Prijatelja životinja utvrđene nepravilnostu u rovinjskom skloništu

Inspekcija je usmeno upozorila vlasnika na to da mora otkloniti nepravilnosti, a izdan je i optužni prijedlog
 Ilustracija, Eddie Moore/Zuma Press/Profimedia

Prijatelji životinja uputili su Državnom inspektoratu prijavu vezanu za sklonište za napuštene životinje u Rovinju. Dobili su nekoliko anonimnih prijava vezanih za ponašanje vlasnika skloništa "Val dei Saresi", zbog čega su odmah reagirali.

- Provjerili smo web stranicu te podatke u jedinstvenom informacijskom centru za izgubljene i napuštene životinje te smo nazvali vlasnika skloništa i raspitivali se za udomljavanje pasa - kažu iz udruge i dodaju kako su na kraju istrage utvrdili kako sklonište nema upisanog niti jednog psa u Jedinstveni informacijski centar za izgubljene i napuštene životinje, kao ni web stranicu. Imaju Facebook stranicu, ali od 2016. godine tamo nema objava.

Uz to, vlasnik skloništa je rekao kako trenutno na skrbi nema nijednog psa. No, od grada Rovinja doznali su kako je tijekom ove godine primljeno 37 pasa. Što je s njima, ne zna se, a iz udruge izražavaju strah za njihovu sudbinu.

Inspekcija je ovoga puta bila brza. U manje od mjesec dana primili su prijavu, izašli na teren i utvrdili kako sklonište zaista ne vodi evidenciju, te da ne traže vlasnike psima.

- Zbog utvrđenih nesukladnosti izdan je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu, a za otklanjanje utvrđenih nesukladnosti tijekom obavljanja nadzora izdano je usmeno rješenje,te u roku od 8 dana od izdavanja usmenog rješenja i pisani otpravak usmenog rješenja, skloništu za životinje "Val dei Saresi" - stoji u rješenju inspektorata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:46