SRAMOTNO PONAŠANJE

Navijači bacali mrtve štakore na teren, gledatelji zgroženi: ‘Neka se uključe udruge za životinje‘

No, i u našoj je zemlji zabilježen incident s mrtvom životnjom na stadionu

Ilustracija

 Chonthicha Watpongpee/Alamy/Alamy/Profimedia

Navijači Sportinga iz belgijskog grada Charleroija bacali su mrtve štakore prema tribini s navijačima Standarda iz Liegea, tijekom utakmice belgijskog prvenstva između ta dva kluba.

Navijači Sportinga bacili su desetak štakora obojanih crvenom bojom (boje Standarda) u smjeru domaćih navijača. Štakori su bili bačeni na tribinu na kojoj su bile obitelji i osobe sa smanjenom pokretljivošću, bili su zgroženi simpatizeri Standarda.

- Nadamo se da će vodstvo Pro League djelovati, te da će naš klub podnijeti žalbu. Trebale bi se uključiti i udruge za zaštitu životinja - poručili su navijači na Facebooku.

Valonski derbi često je poprište incidenata, ponekad i nasilnih. Međutim, ovo je prvi put da se dogodila ovakva epizoda. Nije to uobičajeno ni na drugim sportskim susretima: od životinja su na terenu znale završiti jedino plišane, a inače su navijači znali na terenima vidjeti mačke, pse, krokodile, vjeverice i brojne druge životinje, ovisno o tome gdje je utakmica igra. No, te su životinje zabunom zalutale, pa su žive i zdrave izvedene s terena, a ovakav slučaj se u Europi ne pamti.

Doduše, ne valja zaboraviti nemili incident iz naše zemlje, koji se 1984. godine dogodio na Poljudu. Bijesan jer Hajduk gubi, jedan je muškarac na tribinama usmrtio pijetla. Nesretnu životinju je, kako je kasnije rekao, ukrao majci, napio je i potom odnio na stadion.

.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:46