ČUPAVAC

Neobičan gost na Srebrnjaku: Nije znao izaći iz dvorišta, a dok je čekao pomoć dobio je i doručak

Jutro mu je, sasvim sigurno, bilo stresno, ali je naletio na dobre ljude, koji su htjeli pomoći

Jazavac na Srebrnjaku

 Dumovec

Nikad nije dosadno hvatačima zagrebačkog Dumovca, koji su jutros pozvani zbog neobičnog skvotera na Srebrnjaku. U prolazu između dviju kuća odmarao se jedan jazavac. Ljudi su ga, izlazeći van, vidjeli. Pozvali su hvatače, a dok su čekali da oni dođu, malenog čupavca su, kako se i pristoji kada imamo goste, počastili doručkom.

- Mi smo atraktivnu zvjerku izvukli iz prolaza i smjestili u prijenosni spremnik. Utvrdili smo da je jazavac zdrav i da vjerojatno nije znao sam izaći iz dvorišta. To se divljim životinjama zna dogoditi. Iskoriste neku rupu za ulazak u dvorište, a potom je više ne mogu pronaći za izlazak - kažu iz Dumovca.

Malenog su nakon pregleda odvezli na Medvednicu, gdje je i pušten. Poželjeli su mu sreću koja uključuje to da se nikada više ne vide.

- Znamo da inače misliš da si strašna zvjerka, ali jutros kad smo te našli prestrašenog, osjetili smo da si na vlastitoj koži dobro naučio lekciju kako ti nije mjesto baš u svakom dvorištu. Važno je da si sada na sigurnom. - poručili su mu prilikom puštanja.

image
Dumovec
image

Jazavac na Srebrnjaku

Dumovec
image
Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:36