ZBOG PRITUŽBI

Neobična objava grada: ‘Počinjemo loviti pse bez vlasnika...‘

Nekima je zasmetalo što grad moli građane da pse drže pod nadzorom, jer bi oni i inače to trebali raditi

Ilustracija

 Silvio Avila/Afp

Na službenoj stranici grada Siska osvanula je obavijest koja je zabrinula ljubitelje životinja. Najavljeno je, naime, da u srijedu u Željezari počinje akcija hvatanja većih skupina pasa koji nemaju vlasnika.

- Zbog učestalih pritužbi građana s područja naselja Željezara, u srijedu, 13. rujna kreće akcija hvatanja pasa bez vlasnika koji se najčešće kreću u skupinama. Za tu je aktivnost angažiran tim Veleučilišta u Karlovcu koji planira hvatanje i označavanje nekoliko pasa ogrlicom za praćenje, kako bi se lociralo mjesto na kojem se psi okupljaju.

Molimo građane da svoje pse sutra i do kraja akcije što više drže pod nadzorom, ali i da dojave eventualne susrete pasa lutalica, radi učinkovitijeg hvatanja - stoji u objavi na službenoj web stranici grada.

Kad su tu istu objavu podijelili na Facebooku, mnogi su bili neugodno iznenađeni. Nekima je zasmetalo što grad moli građane da pse drže pod nadzorom, jer bi oni i inače to trebali raditi, a ne samo u posebnim prilikama. Drugi su se zabrinuli hoće li se životinje tijekom lova ozlijediti, a mnoge je zanimalo koja im je daljnja sudbina.

Iz Grada Siska su nam rekli da nema razloga za brigu vezano za sigurnost životinja.

- Nakon hvatanja, psi će biti preuzeti u sklonište za životinje Veterinarske stanice Sisak te će se nakon karantene provesti postupa udomljavanja - rekli su nam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2023 14:21