ČISTI UŽAS

Nepoznata osoba u Istri mjesecima ubija ovce, vadi im utrobe i vješa ih na stabla

Jedna je životinja bila vezana plavom vrpcom te ostavljena u grmu da truli, dok su joj organi izvađeni

Ilustracija

 Wayne Hutchinson/Alamy/Alamy/Profimedia

U mjestu Šikići pored Pule sve je više leševa ovaca koje zabrinjavaju mještane. Leš koji je pronađen jučer mučna je, ali i uobičajena, scena na koju mještani nailaze od prošlog ljeta. Tada su u mjestu pronašli prvu ovcu, piše RTL.

Jadna je životinja bila vezana plavom vrpcom te ostavljena u grmu da truli, dok su pojedini organi, pa i cijela utroba, izvađeni te obješeni na obližnje stablo, ispričala je mještanka Dragica Žufić za Glas Istre.

Na inicijativu Dragice Žufić pozvan je veterinar da odstrani leš, no i nakon toga su se ponavljali slični slučajevi, a zastrašujuće su scene postale gotovo uobičajene. Žufić ističe da je to postao ozbiljan problem, jer se ponavlja već nekoliko mjeseci, a prizori su zaista zastrašujući.

"Ljudi tamo šeću s djecom, sa psima, i nije ugodno kada naiđete na takve scene. I sama živim u Šikićima, svakodnevno sam u prirodi s unucima i psima", kaže Žufić za spomenuti portal.

​Kako navodi, samo je prvi leš uklonjen, dok su ostale izjele druge životinje. Počevši od prvog pronalaska u kolovozu, isto se ponovilo i sredinom rujna, čemu svjedoče i potresne fotografije. Tada je, priča nam sugovornica, upućen i e-mail Mjesnoj zajednici Busoler kojoj pripadaju, no odgovora niti interesa s njihove strane nije bilo. Gospođa Dragica se tada konzultirala i s lokalnim lovcima, koji su joj rekli da takvo što sigurno nije lovačka praksa.

Priča se nastavila i idućih mjeseci, pojavom još dva leša ovaca u listopadu i prosincu, te ponovo početkom ove godine. Krivac je nepoznat, kao i što takvim djelima netko pokušava poručiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2022 09:10