KOME SMETAJU?

Nepoznati vandal isprevrtao kućice na naljepšem hranilištu za mačke u našoj zemlji

Mali objekti su tu već nekoliko godina i predstavljaju zaklon za mace Marine, ali i turističku atrakciju
Kučice u Vrsaru
 Udruga za zaštitu životinja SOS Šape

Udruga za zaštitu životinja SOS Šape iz Poreča objavila je kako je nepoznata osoba napravila nered u jednom od najljepših hranilišta mačaka u našoj zemlji, smještenom u Marini Vrsar.

- Vandal je porušio i prevrnuo kućice koje su postavili aktivisti udruge Betterlife4cats Marina Vrsar iz Austrije. Kućice su tu već nekoliko godina i predstavljaju zaklon za mace Marine, ali i veliku turističku atrakciju. Nije ovo prvi puta, vandalizirana je ploča s informacijama (prvo prebojana, a onda i ukradena), netko je već jednom prevrtao kućice, a sada se to ponovilo u još većem razmjeru. O svemu nas je obavijestila gospođa koju je angažirala Udruga iz Austrije koja hrani mace, a koja je uspjela donekle sanirati štetu. Također u inbox smo dobili i anonimnu dojavu u kojoj se navodi da je pozvana i policija - napisali su.

image
Udruga za zaštitu životinja SOS Šape

Dodali su kako se nadaju da će policija, Marina i Grad poduzeti sve da se nađe počinitelj, te da će raditi na tome da se spriječe ovakvi izgredi.

- Hranilište je oslobodilo Marinu, obližnji restoran i parking od maca koje su na parkingu i stradavale, pa je ovo hranilište uzoran primjer rješavanja problema slobodnoživućih maca u urbanim sredinama, kada je postavljeno na obližnju, sigurniju lokaciju. Kome smetaju mace u marini sigurno će se doznati, a mi ćemo se potruditi da pomognemo hraniteljici i Udruzi da se hranilište sačuva i zaštiti - zaključili su.

image
Udruga za zaštitu životinja SOS Šape
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:48