SRAMOTA

Netko je zapalio hotel za kukce i bacio ga u vodu, no, nije to prvi uništeni smještaj za oprašivače

Iz Javne ustanove kažu kako ih je veoma ražalostio prizor kojeg su zatekli

Uništeni hotel za kukce
 

 Javna ustanova Međimurska priroda

Iz Javne ustanove Međimurska priroda sa svojim su pratiteljima na Facebooku podijelili pronalazak kojih ih je razočarao. Njihovi su zaposlenici bili na terenu i zatekli su prizore koji nisu lijepi, ali i jedan koji ih je posebno ražalostio.

- Da nije sve tako bajno u prirodi koja nas okružuje i da ima pojedinaca kojima ništa nije vrijedno, pokazuju fotografije. Hotel za kukce zapaljen u neposrednoj blizini promatračnice za ptice i bačen u mrtvicu. Otpad u šumi sa znakovitom porukom. Ima li nade za nas? - upitali su se u objavi.

Nije ovo prvi puta da je nastradao neki hotel za kukce. Onaj kojeg su postavili u čakovečkom Perivoju Zrinski prije nekoliko je mjeseci prilično nastradao od strane vandala, tako da je morao biti obnovljen. Na svu sreću, bio je osiguran, pa je njegova obnova bez problema riješena, a javio se čak i privatni sponzor koji je htio pomoći. Pošto to nije bilo potrebno, iz Javne ustanove su mu predložili da financira izradu kućica za šišmiše i ježeve, koje su prije nekoliko dana i postavljene.

No, unatoč lošim vijestima o jednom malenom smještaju koji je nepovratno uništen, iz ustanove su se pohvalili kako su u srijedu ispred škole u Dekanovcu došli postaviti hotel za kukce, a pritom su djeci objasnili zbog čega su oprašivači važni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:27