JEZIVO

Netko se odlučio riješiti psa tako da mu je za vrat zavezao vreću pijeska i izbacio ga na cestu

Neki nagađaju da je vreća zavezana oko njegova vrata trebala biti prvi korak, a drugi bi bio da ga donedavni vlasnik baci u vodu
 Udruga Sigurna kućica

Volonteri raznih udruga koje pomažu životinja vidjeli su brojne slučajeve zanemarivanja i zlostavljanja, tako da ih neke stvari koje vide više ni ne mogu iznenaditi. No, povremeno se ipak susretnu s nekom psećom sudbinom koja ih posve šokira. Na jednu takvu naišli su volonteri velikogoričke udruge Sigurna kućica.

Napušteni pas na ulici nije novost, unatoč svim naporima i udruga i nekih jedinica lokalne samouprave. No, pas koji je viđen na području Ogulinca ipak ih je šokirao. Stajao je na kiši, sav pokisao i jedan, pa u prvi mah uopće nisu vidjeli razlog zbog kojeg se ne miče s mjesta. Došavši blizu, shvatile su da nije riječ o žalosti i umoru kao razlogu, nego o nečem daleko konkretnijem. I težem.

- Kad mislimo da smo sve vidjeli, ljudski bolesni um smisli nešto novo. Mali pas sa zavezanom vrećom pijeska oko vrata!!! Zna li netko čiji je? Susjedi?? - napisali su ispod fotografije psa.

Njihova objava izazvala je bijes brojnih pratitelja. Neki nagađaju da je vreća zavezana oko njegova vrata trebala biti prvi korak, a drugi bi bio da ga donedavni vlasnik baci u kakvu vodu i utopi.

Po Kaznenom zakonu, za usmrćivanje ili zlostavljanje životinje propisana je zatvorska kazna do godine dana. Iz udruge kažu kako tragaju za vlasnikom i da se nadaju pomoći mještana sela, koje broji 300-tinjak stanovnika, kako bi čovjeka priveli licu pravde.

image
Udruga Sigurna kućica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:53