STIGLA KAZNA

Nogometaš ostaje bez pola plaće, osude pljušte sa svih strana, a ostao je i bez mačaka

Sve to dogodilo se nakon što je na društvenim mrežama objavljen video u kojem Zouma maltretira svog kućnog ljubimca

Kurt Zouma 

 Glyn Kirk/AFP

Premierligaš West Ham kaznio je svog nogometaša Kurta Zoumu s oduzimanjem dvotjednog dijela plaće nakon što se u javnosti pojavio video u kojem ovaj igrač fizički nanosi bol životinji.

Naime, na društvenim mrežama je objavljen video u kojem Zouma maltretira svog kućnog ljubimca, mačku, tako što je udara nogom i gađa cipelom. Mnogi su vrlo brzo osudili takvo ponašanje 27-godišnjeg nogometaša. Od njegovog kluba West Hama do Društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama.

Također, vrlo brzo je pokrenuta on-line peticija protiv Zoume koju je potpisalo više od 150.000 ljudi koji su tražili da se nogometaša primjereno kazni. Osude su stizale sa svih strana, a čak ga je i gradonačelnik Londona nazvao 'sramotom' i 'zlostavljačem .

West Ham je naveo da je svog igrača „maksimalno kaznio u svojim okvirima“, a to je oduzimanje dvotjednog dijela njegove plaće. Nogometaš je odmah prihvatio da se ta cifra donira organizaciji za zaštitu životinja, jer je nedugo nakon što je snimka postala viralna izrazio kajanje.

Također, Zouma se odrekao svoja dva ljubimca, dvije mačke, dok traje daljnja istraga. Oni su na privremenoj skrbi RSPCA (Kraljevskog društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:17