UŽAS

Očaj u azilu: ‘Pomozite nam, inspekcija hoće da prestanemo raditi, gdje će naših 100 pasa?‘

Iako su se prošlih godina pokušavali legalizirati, to im zbog strogih propisa nije pošlo za rukom
 Zadarski azil

Iz Zadarskog azila dolazi dramatičan apel. Pošto nikad nisu bili legalan azil, uvijek su imali problema s posjetom inspekcije. Zadnji njihov dolazak ih je dotukao. Kažu da, iako je s uvjetima u kojima psi žive sve u redu, inspekcija im je naložila da stotinjak pasa u roku od 90 dana moraju premjestiti. Gdje? Inspekcija ih planira premjestiti u legalne azile diljem Dalmacije.

- Nikada se nismo uspjeli legalizirati, a i ljudi i dragi Bog znaju da smo pokušavali i bili odbijani. Dano nam je 90 dana do trena kada će nam oduzeti pse ili naplatiti gotovo 4000 eura kazne i to zbog čestih prijava nas veterinarskoj inspekciji.

U međuvremenu, od naših početaka do danas, je otvoren azil u Privlaci koji nije dostatan (a ne bi ih bilo niti još nekoliko) i to je super da postoji azil. Zakon je zakon i treba biti legalist i pratiti ga. No međutim,to praćenje treba i omogućiti. Hvala gradskoj upravi (dano nam je zemljište na korištenje dvije godine, priključak vode i podmiruju račune odvoza otpada) i svima na pomoći do sada koja, na žalost, ovog trenutka izgleda kao neka dobra prošlost - kažu iz Azila.

Tvrde da nastoje poštivati propise, ali ne mogu ništa napraviti. No, dodaju, uvjeti u kojim psi žive su odlični.

- Trebamo pomoć! Jednostavno nam pomozite kako mislite da treba. Govorite za nas i nemojmo unatrag. Ovo je dragovoljni rad i moramo ga njegovati. Budućnost nije svjetla ako u nju ne vodi put već samo skretanja Psi i volonteri Zadra trebaju pomoć - poručuju iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:16