NEVJEROJATNA SNIMKA

Ogromni psi slobodni šeću Šibenikom, pogledajte što radi njihov vlasnik!

Ova pasmina, inače, nije u Pravilniku o opasnim pasminama, tako da se javnim površinama ne moraju kretati s brnjicom
 Facebook screenshot

Iz udruge Šibenke šape objavili su snimku dva psa koja se sama šeću tim gradom. Uz njih nema vlasnika, odnosno, nitko ne drži uzicu. Čini se kako je njihov vlasnik u automobilu uz kojeg oni hodaju. To je, jasno, zabranjeno komunalnim pravilnicima u svakom gradu i mjestu naše zemlje, jer pas na javnoj površini mora biti pod nadzorom. Ako nije vezan, a hoda uz automobil, nije pod nadzorom.

- Dok šibenska policija neumorno traga za vlasnikom kangala koji svako malo i dalje lutaju Njivicama, mi dobijemo ovakve dojave. Na nama je da upozorimo vlasnike pasa u Njivicama na oprez prilikom šetnji ljubimaca i samo da se nadamo da se neće desiti veća tragedija od napada na psa - napisali su ispod snimke.

Ova pasmina, inače, nije u Pravilniku o opasnim pasminama, tako da se javnim površinama ne moraju kretati s brnjicom. No, svakako moraju biti na uzici i uz vlasnika. Postoje ozbiljni razlozi za to: psi mogu nekoga napasti (bilo čovjeka, drugog psa, mačku...), mogu izazvati prometnu nesreću, a čak i ako sve prođe u najboljem redu, sasvim je sigurno da njihov izmet nitko neće pokupiti, što bi vlasnici morali napraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 05:55