IZ KAVEZA U SLOBODU

Oko 40 tisuća nerčeva u bijegu s farme, policija traži ljude koji su im pomogli da pobjegnu

Mnogi se nadaju da će se barem dio životinja spasiti, pobjeći u divljinu i nastaviti živote daleko od civilizacije
 Louise Murray/Sciencephoto/Profimedia

Tisuće nerčeva luta u četvrtak krajolikom na sjeverozapadu Ohija nakon što su aktivisti provalili u farmu koja uzgaja krznene životinje i oslobodili oko 40 tisuća životinja iz njihovih kaveza, rekle su vlasti.

Životinje, koje su pobjegle u utorak, preplavile su obližnje ceste, a mnoge su udarila vozila u prolazu, dok su lovci krenuli u potragu za ostalima, izvijestili su lokalni mediji u okrugu Van Wert u Ohiju.

Delphos Herald je prenio da su radnici na farmi, koja se nalazi u općini Hoagland, pucali na životinje dok su trčale preko imanja.

Šerif Tom Riggenbach rekao je u priopćenju za javnost da su osumnjičeni uništili ogradu i pustili između 25 i 40 tisuća životinja iz njihovih kaveza. Rekao je da se incident istražuje kao slučaj vandalizma i provale.

Upozorio je da su nerčevi "životinje mesožderke koje se drže svježe ubijene hrane", redovito loveći životinje veće od sebe. Pozvao je vlasnike kuća, uzgajivače peradi i druge da se drže podalje od životinja i pozovu ovlaštene lovce da ih uhvate u ograde.

Komentirajući na Facebooku, lokalni stanovnici rekli su da je autocesta u okrugu Van Wert, oko 240 km sjeverno od Cincinnatija blizu granice s Indianom, još uvijek prekrivena krvlju životinja koje su udarili automobili i kamioni.

Godine 2013. Fronta za oslobođenje životinja preuzela je odgovornost za oslobađanje nerčeva s farme u okrugu Van Wert. Međutim, ne zna se je li ta skupina bila uključena u puštanje nerčeva u utorak.

Delphos Herald izvijestio je da je skupina preuzela odgovornost za oslobađanje oko tisuću nerčeva s druge farme u Ohiju ranije ovog mjeseca. Nerc se uzgaja zbog krzna, što je praksa kojoj se zagovornici prava životinja protive zbog njene nehumanosti: životinje se drže u užasnim uvjetima, a potom se mnogima od njih koža dere dok su još živi, što donosi nevjerojatnu patnju prije smrti.

Do srijede je na slobodi ostalo manje od deset tisuća nerčeva, izvijestio je New York Times, pozivajući se na intervju s Riggenbachom. Mnogi se nadaju da će se barem dio životinja spasiti, pobjeći u divljinu i nastaviti živote daleko od ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:58