TRAŽI SE

Ona nije divlja životinja: Nestala kujica posebne pasmine, vlasnik u strahu za njenu sigurnost

Zadnja je dojava kako je viđena na Dinari, no još uvijek ni potvrđeno da je to ona

Kaischa

 Privatni album

Kad nekome nestane pas, ljudi su uvijek u panici. Ne znaju gdje je, je li živ, ozlijeđen, sit...? Puno je strahova koji ih muče. No, većina vlasnika nema problema s tim da netko prepozna njihovo čupavo stvorenje - drugim riječima, ako nekome pobjegne pas, svi dobro znaju da je to pas.

No, kujica Kaischa mogla bi imati problema. Ona je čehoslovački vučji pas i u strahu bi ju netko mogao zamijeniti za vuka. Premda su te životinje u našoj zemlji zaštićene, dovoljno je sjetiti se kako je netko nedavno ubio vukao i objesio ga na prometni znak, pa da se zabrine za Kaischinu sigurnost. Mogla bi nastradati samo zato što nalikuje vučici.

Nestala je početkom mjeseca iz Ružića kraj Drniša. Tjera se i zbog toga je prvi put u životu pobjegla od kuće. Njen vlasnik je odmah rekao kako bi mogla biti bilo gdje, jer ona za doručak pretrči 30 kilometara.

- Ovo je prvi put da je pobjegla pa je vjerojatno i prestrašena... Kući je čeka moj drugi pas vidno u šoku. Ako išta čujete, javite nam - objavio je njezin vlasnik.

Zadnja je dojava kako je viđena na Dinari, no još uvijek ni potvrđeno da je to ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 02:47