DIRLJIVO

Oproštaj od nesretne cirkuske medvjedice: ‘Počivaj u miru sad. Zaslužila si to, moja djevojčice‘

Maša je napustila ovaj svijet tiho, ali na svu sreću, u utočištu, gdje je konačno bila sretna

Medvjedica Maša u utočištu, gdje je konačno bila sretna

 WOW Ukraine - Warriors of Wildlife

Sudbinu medvjedice Maše mnogi su napeto pratili. Ta bivša cirkuska medvjedica iz Ukrajine prije četiri godine izvučena je iz užasnih uvjeta u kojima je provela cijeli svoj život. Bila je u privremenom smještaju, a onda je pronađeno utočište u Rumunjskoj. Tamo je trebala preseliti i u miru provesti svoje zadnje godine života, bez zlostavljanja i nastupa. No, onda je Putin odlučio napasti Ukrajinu i to je utjecalo i na njen život.

Nesretna je medvjedica tako zapela u Ukrajini. Njeni spasitelji su pobjegli iz zemlje, no onda su se vratili. Odnosno, glavni se vratio - Lionel De Lange došao je nazad i uspio, uz velike muke, Mašu preseliti. Bio je veoma sretan kad je objavio njene fotografije u novom domu: zaista se činila kao sretna životinja.

No, brojne obožavatelje je ražalostio kad je u ponedjeljak navečer objavio kako je medvjedica preminula.

- Imala je strašan moždani udar. Nije bilo oporavka i prešla je dugin most (odnosno, Rainbow bridge, pojam iz bajki koji označava most između ovog i savršenog svijeta nakon smrti, u koji životinja odlazi nakon smrti, op.a.). Ne mogu opisati koliko sam žalostan. Zbogom, Mašo, zauvijek ću te se sjećati s ljubavlju, iako si me obožavala plašiti. Zauvijek ću biti zahvalan što smo te izvukli iz cirkusa i pružili ti dobar život - napisao je De Lange na Facebooku,

Dodao je kako je Maša dotaknula mnoge koji su pročitali njenu priču i da je siguran kako će i njima nedostajati. Zahvalio je svima koji su pomogli da Maša ipak sigurno stigne do utočišta.

- Počivaj u miru sad. Zaslužila si to, moja djevojčice - napisao je De Lange u oproštaju od medvjedice koja je punih 19 godina živjela u kavezu, trpjela zlostavljanja i neprestano nastupala pod svjetlima cirkusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 23:06