STRAVA

Organizacija službeno spašavala životinje, a zapravo su ih zlostavljali i pustili da se ubijaju

Za čelnikom udruge policija traga, nakon što su po anonimnoj dojavi došli u prostorije udruge

Ilustracija

 -/Panthermedia/Profimedia/-/Panthermedia/Profimedia

Prizori koji su obišli svijet zaista su uznemirujući. Sve je počelo s dobrom namjerom - organizacija Black Jaguar-White Tiger iz Meksika prije godinu i pol dana počela je s radom. Oni su, kako je bilo najavljeno, radili na tome da spase, oporave i brinu o velikim mačkama koje su bile u nevolji. Prekrasno zvuči, no istina je posve drugačija. Nisu radili ništa od toga, nego su životinje izgladnjivali i nanosili im bol time što ih nisu liječili.

Lavovi koji tamo žive redom su mršavi, nekima nedostaje oko, uho... Vlasnik tog mjesta, Eduardo Serio, pobjegao je od policije, koja je u udrugu došla nakon anonimne prijave. Traže ga da im objasni zašto nesretni lavovi grizu svoje repove. gdje je nestalo 200 mačaka koje su, prema evidenciji, trebale biti tamo, kao i da objasni snimke bivšeg radnika tog utočišta na kojem se vidi kako su životinje zlostavljane, da se zakapa leševe umrlih i da životinje napadaju, ubijaju i jedu jedne druge.

Također ih zanima je li istina da je Serio ilegalno prodavao laviće, tigriće i malene leoparde. Voljeli bi doznati i što je učinio s milijunima dolara donacija koje je dobio, a jasno je kako ih nije uložio u poboljšanje uvjeta u kojima životinje žive. No, za Seriom se zapravo traga zbog napuštanja i zlostavljanja stotine životinja.

Životinjama je odmah pružena veterinarska skrb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2022 13:44