BRAVO!

Osnovnoškolci skupljali knjige i izrađivali kućice za napuštene mačke: ‘Hvala od srca!‘

Mališani su pokazali koliko se toga može napraviti ako se ujedine kako bi napravili nešto dobro
 Mandična udruga

Često nas dječji postupci oduševe. Recimo, kada u svojem okruženju vide nekoga tko treba pomoć, pa smisle što učiniti da mu olakšaju. S obzirom na to da se naša rubrika bavi samo životinjama, jasno je da nam je za oko zapela jedna akcija za mačke u Osijeku. U njoj su sudjelovali učenici dviju tamošnjih osnovnih škola - Franje Krežme i Svete Ane.

Djeca su donirala knjige, koje će se prodati na aukcijama i tako djelomično financirati rad Mandičine udruge, jedinstvene po tome što u njenom radu sudjeluju građani treće životne dobi, koji u Osijeku i okolici pomažu mačkama. Osim knjiga, djeca su sama napravila kućice.

- Veliko i od srca hvala profesorici Nevenki Mudri na organizaciji i poticanju djece da vole mace, uče se volontiranju i svojim dobrim djelima šire dobro. Djeca su skupljala knjige, koje prodajemo na Sajmu antikviteta i izrađivali kućice za ulične, ničije mace. Oduševljena sam bila i s velikim panoima koji ukrašavaju školska predvorja - napisala je Mandica Tomašević, predsjednica udruge.

Ona je ta koja se bori za svaku mačku na koju naiđe. Osim borbe za život, udruga koju vodi pomaže i u kastracijama ničijih mačaka, koje se onda pušta na mjesta gdje su pronađena i o kojima se vodi računa tako što ih se redovito hrani te, u slučaju potrebe, vodi kod veterinara.

- Ne dam se, znate. Imamo aukcije na Facebooku, pa na taj način prikupimo nešto sredstava. Redoviti smo na sajmu antikviteta, gdje svaki mjesec imamo štand. Imamo i donore, tako da se pokrpamo. Ja osim toga imam servis za čuvanje djece, pa ono što na taj način zaradim, ide macama. Sve mačke o kojima se na ulicama brinem su kastrirane i zdrave, a u ovih par godina djelovanja brojne smo udomili i pomogli im - ponosno će Mandica, koja u stanu ima svojevrsno oporavilište za mačke - tamo su one smještene nakon kastracije, a prije povratka na ulicu, ili dok se liječe.

image
Mandična udruga
image
Mandična udruga
image
Mandična udruga
image
Mandična udruga
image
Mandična udruga

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:32