JADNE NJUŠKE

Ostavljeni psi opet nepoželjni: Stanovnici naselja Borlin se pobunili, pa se tamo neće graditi azi

Gradonačelnik je obećao da će se u veljači sastati s predstavnicima udruga i građanima koji se brinu za napuštene životinje

Ilustracija

 Nano Calvo, Vw Pics/Sciencephoto/Profimedia

U karlovačkome prigradskom naselju Borlinu neće biti centar za nezbrinute životinje jer su tako odlučili mještani, izvijestili su u petak iz Grada Karlovca, podsjećajući da je gradonačelnik Damir Mandić rekao kako će to biti onako kako se o tome očituju Borlinčani.

U Gradu Karlovcu podsjećaju da je na zboru građana 12. rujna na Borlinu rečeno kako će se prilikom izrade urbanističkih rješenja za taj dio Karlovca "osluškivati bilo građana" te da je stručnu podlogu za Urbanistički plan uređenja "Borlin – Kupa" izradilo karlovačko Društvo arhitekata, građevinara i geodeta.

"Za javnog savjetovanja na nju je pristiglo 30 obrazaca, primjedbi i prijedloga. Izvješće o provedenome javnom savjetovanju bit će uskoro izrađeno, te objavljeno na službenoj mrežnoj stranici Grada Karlovca. Nakon izrade konačnog rješenja stručne podloge slijedi donošenje odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja ‘‘Borlin – Kupa‘‘ na sjednici Gradskog vijeća, postupak javne nabave stručnog izrađivača plana, te njegova izrada", poručila je savjetnica za pristup informacijama i javnost rada Grada Karlovca Ljiljana Zoraja, ističući da provedba javnog savjetovanja o stručnoj podlozi nije bila zakonska obveza.

Dodala je da je Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam proveo javno savjetovanje o konceptu projekta Centra za brigu o životinjama, na što se očitovalo petero predstavnika javnosti, a među primjedbama je bila i ona predstavnika mještana u kojoj je iskazano protivljenje da se gradi takav centar u tom naselju.

"Budući je gradonačelnik Damir Mandić obećao da će pri izradi Urbanističkog plana uređenja ‘Borlin – Kupa‘ uvažiti mišljenje građana, pa centra za životinje u njemu neće biti", rekla je Zoraja, a gradonačelnik dodao da će se u veljači sljedeće godine sastati s predstavnicima udruga i drugim građanima koji se brinu za napuštene životinje kako bi razmijenili stajališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:26