POKRET ZA ŽIVOTINJE

Oštro protiv odstrela divljih svinja kod Pule: ‘Znate li išta drugo učiniti za divlje životinje osim pucati u njih?‘

Apeliramo da odmah obustavite lovne aktivnosti te pronađete humano rješenje, napisali su u protestnoj noti

Ilustracija

 Goran Sebelic/Cropix

Iz inicijative Pokret za životinje objavili su kako su Ministarstvu poljoprivrede, gradonačelniku Pule te Lovačkom savezu Istre poslali protestnu notu povodom najave odstrela divljih svinja u okolici Pule.

- Apeliramo da odmah obustavite lovne aktivnosti te pronađete humano rješenje za micanje divljih svinja iz rubnih područja grada Pule, koje isključuju njihovo "izlučivanje" odnosno odstrel, budući da divlje svinje nisu napale ljude.

Poštovani lovci, umjesto da ih nahranite, iako za to povlačite značajna sredstva iz javnih izvora koje financiramo svi mi građani Republike Hrvatske, prvo što vam pada na pamet je njihovo "izlučivanje"!

Znate li išta drugo učiniti za divlje životinje osim pucati u njih? Oduzeli smo im staništa širenjem svojih sebičnih ljudskih interesa, uništavamo šume, stvaramo buku, gladne su, očigledno je da se u potrazi za hranom spuštaju u rubna naseljena područja.

Od svih Naslova ove protestne note očekujemo zaštitu divljih životinja od uznemiravanja i ubijanja te prihvaćanje njihovog pojavljivanja u rubnim područjima naselja koja graniče sa šumama kao normalne pojave, koja se događa od pamtivijeka i stanovnici tih područja bi trebali biti naviknuti na suživot s divljim životinjama!

Još jednom ponavljamo, oštro se protivimo provođenju najavljenih lovnih aktivnosti i ponovo apeliramo da se svi skupa okrenete pronalasku humanih mjera za postupanje s ovim nesretnim i gladnim životinjama - poručili su iz Pokreta za životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 02:23