OPROŠTAJ OD TITIJA

‘Otišao je uginuti sam. Da ga nitko ne vidi. Da nitko nema patnju u odluci da mu pomogne‘

Probijao se malim nožicama hrabro kroz šumu i našao svoje drvce ispod kojeg je zaspao zauvijek, napisala je vlasnica na Facebooku

Irinea Habek se oprašta od svog ljubimca

 Facebook

Zagrepčanki Irinei Habek u ponedjeljak je nestao pas, a nakon bjesomučne potrage u koju su bili uključeni stotine ljudi, dronovi i infracrvene kamere, maleni Titi je pronađen, ali nažalost, mrtav.

Nestao je u Remetama, doslovno u djeliću sekunde, dok je obavljao nuždu u ograđenom obiteljskom dvorištu, prije odlaska na spavanje. Iako ga je svuda tražila, on kao da je propao u zemlju.

image

Pas Titi

Facebook

U potrazi su pregledani doslovno svaki list i grm, ne samo dvorišta, nego i cijele ulice. Obitelj i prijatelji pretražili su svaku zgradu i garažu u blizini. Gledali su čak i snimke nadzornih kamera kuća.

Dodatan problem je bio što je 11-godišnji psić, težak tek dva kilograma, bio jako bolestan. Otkazivali su mu bubrezi i u plućima je imao puno vode, a na zadnju desnu nogu je šepao zbog slomljenih ligamenata.

Budući da je primao terapiju lijekovima dva puta na dan i jeo na špricu, Irinei je bilo jasno da neće preživjeti sam pa je ponudila i nagradu nalazniku od 3000 eura.

"Otišao je uginuti sam. Da ga nitko ne vidi. Da nitko nema patnju u odluci da mu pomogne. Našao je svoj spokoj i mir. Sad je opet s nama. Ljubav moja. Mali pas lavljeg srca. Probijao se malim nožicama hrabro kroz šumu i našao svoje drvce ispod kojeg je zaspao zauvijek. Titač moj, život moj", napisala je u dirljivoj objavi njegova vlasnica u četvrtak.

image

Pas Titi i njegova vlasnica Irinea Habek

Facebook

Posebnu zahvalu je uputila Dadi Doriću koji je tri dana od zore do kasne večeri bio s njezinom obitelji u potrazi, iako se prije nisu poznavali.

"Ne zbog nagrade, ne zbog ega ili slave. Zbog empatije i najvećeg dobrog srca koje sam ikad vidjela. Kad bi mi klonuli duhom i bez energije, on je nastavljao potragu. Stajao nije. Satima i danima. Taj čovjek nešto ima u sebi, neki Božji dar. U 10 dana našao je tri psa koje nitko naći mogao nije. Ni dronovi ni potražni psi niti itko. Pudlicu Tyru, bebu od nekoliko mjeseci od 2 kg, maltezera starčeka od 11 godina, Bonija usred rijeke Save i sad Titija", rekla je Irinea.

image

Pas Titi

Facebook

Dorić je prošao cijeli teren oko Irineine kuće barem 10 puta u tri dana. Prošao je i cijelu remetsku šumu. Ali stalno ga je vuklo nešto u blizinu kuće. U četvrtak je došao sa svojim rotvajlerom Rexom, koji je kućni, ne potražni pas. Cijeli dan su bili u potrazi. Pred smiraj dana, kad su svi razočarano planirali otići na spavanje, on je opet krenuo u smjeru koji su prošli do tad stotinu puta.

Rex ga je pratio. Kad su došli u blizinu drveta, pas je krenuo mirisati u smjeru gdje je Titi ležao.

"Dolazi poziv i Dadi viče: ‘Mislim da sam ga našao. Vidim nešto maleno svijetlo smeđe boje‘", napisala je Irinea, koja je pretužna zbog svega, ali sad je barem spokojna što je našla tijelo svog ljubimca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:08