BIZARNO

Otkriveno da je riba koju je kontroverzni stručnjak objavio na Instagramu - plod Photoshopa

Kada su faktografske stranice potvrdile da je fotografija lažna, mnogi su se naljutili na Holstona

Ilustracija

 Lisa Werner/Stockimo/Alamy/Alamy/Profimedia

Znamo da u morima našeg planeta plivaju razna stvorenja, od kojih mnoga imaju neobičan izgled. Čak i u situacijama kada smo posve sigurni da nešto takvog izgleda ne može biti stvarno, pokaže se da, zaista, to stvorenje pliva i sretno živi. Samo tom činjenicom može se objasniti situacija u kojoj su ljudi masovno povjerovali u fotografiju ribe koja podsjeća na gorilu.

Ima nešto i u tome što je tu fotografiju objavio Mike Holston, čovjek koji ima više od 6.5 milijuna followera. U opisu mu stoji da je znanstvenik, a često dijeli zanimljive informacije o životinjama, kao i o prirodi. Zato malo manje čudi što su mu mnogi povjerovali da riba, imena alžirska ribogorila zaista postoji.

- Ovo je odrasli mužjak alžirske ribogorile. Primjerci te vrste obično narastu između 90 i 120 centimetara, ali čini mi se da je ovaj tijekom zime jeo bebe kitova i dosegnuo maksimalnu veličinu - napisao je Holston uz objavu.

Uskoro se otkrilo da je cijela priča lažna, a izgled ribe nastao je kad se netko zaigrao (možda i sam Holston) u Photoshopu i stvorio biće koje je kombinacija ribe, tuljana i gorile. Kada su faktografske stranice potvrdile da je fotografija lažna, mnogi su se naljutili na Holstona, ali on još uvijek nije objavio zašto je podijelio takvu fotografiju. Poznato je, pak, kako je on prilično neobičan influencer, koji je 2019. godine bio u zatvoru zbog napada na drugog influencera. Premda javnost često informira o divljim životinjama, stručnjaci su mu prigovarali da se prema njima ne ponaša dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:30