NEOBIČNI OBLICI

Otvorena promatračnica ptica koja svojim izgledom podsjeća baš na jednu leteću ljepoticu

Uz nju su u prostoru Parka prirode sagrađene još dvije - jedna je ime dobila po ptici, druga po djelatnosti
Promatračnica 'Roda'
 Park prirode Lonjsko polje

U sklopu projekta Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“ Osekovo“, Park prirode Lonjsko polje obogatio je svoju turističku ponudu s nove tri atraktivne promatračnice koje dodatno privlače posjetitelje u Lonjsko polje. Promatračnice su atraktivan foto kutak za brojne avanturiste, objavili su iz tog Parka prirode.

image
Promatračnica 'Tradicionalni ribolov'
Park prirode Lonjsko polje

Promatračnica „Roda“ nalazi se nedaleko od Posjetiteljskog centra Čigoč, promatračnica „Ptica kosac“ u blizini je posjetiteljskog centra Repušnica dok se promatračnica „Tradicionalni ribolov“ nalazi tik uz rijeku Lonju nedaleko od Posjetiteljskog centra Osekovo čije se otvorenje očekuje u rujnu.

- Izgradnjom promatračnica dodatno samo obogatili sadržaj koji nudimo posjetiteljima. Posjetitelji su oduševljeni njihovim izgledom, a i prizorima koje mogu vidjeti s promatračnica jer se promatračnice nalaze na atraktivnim lokacijama blizu rijeke Lonje ili plandišta na kojima borave autohtone životinje. Posjetitelji mogu obići ove atraktivne lokalitete, a kako do njih doći saznat će u našim infocentrima - rekla je Marija Kušmiš, ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

image
Promatračnica 'Ptica kosac'
Park prirode Lonjsko polje
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:56