ZBOG COVIDA

Ova pokrajina odlučila je zauvijek zabraniti uzgoj živih kuna te prodaja njihova krzna

Postupno ukidanje znači da će do travnja 2023. godine biti uvedena zabrana držanja živih kuna na farmama

Kuna

 Claude Balcaen/Afp/Profimedia

Britanska Kolumbija, pokrajina u Kanadi, započinje proces trajnog ukidanja svoje industrije uzgoja krzna nerca. Nova politika uključuje zabranu uzgoja živih kuna, te uzgoja i prodaje krzna kune.

Postupno ukidanje znači da će do travnja 2023. godine biti uvedena zabrana držanja živih kuna na farmama, a do 2025. godine potpuno će biti zabranjeni svi poslovi povezani s ovom industrijom, uključujući i prodaju krzna kune. Trenutno u pokrajini radi devet farmi koje uzgajaju i ubijaju kune zbog njihovog krzna, piše Soeurs Magazine.

Odluka je donesena zbog opasnosti po javno zdravlje od COVID-19 na uzgajalištima kuna. Podaci Centra za kontrolu bolesti BC-a identificirali su mogućnost da virus COVID-19 mutira u kunama i prenese se natrag ljudima, uz dodatnu zabrinutost da bi mutacije mogle utjecati na učinkovitost cjepiva.

- Ova odluka slijedi preporuke službenika javnog zdravstva i stručnjaka za zarazne bolesti o upravljanju prijetnjom virusa za radnike na farmama i širu javnost. Naša vlada će surađivati ​​s pogođenim poljoprivrednicima i radnicima kako bi im pomogla u drugim poljoprivrednim, poslovnim ili radnim prilikama koje podržavaju njihove obitelji - stoji u priopćenju koje potpisuje Lana Popham, ministrica poljoprivrede, hrane i ribarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:16