SPAS U ZADNJI ČAS

Ovaj simpatični malac nije primijetio da se zdebljao, što ga je skoro koštalo života

 ZOO Zagreb

Ne znamo po kojem je poslu putovao, ali vjerojatno je riječ o hrani. Naumio je proći kroz ogradu i dohvatiti kakav slastan zalogaj, ali onda se dogodilo nešto neobično. Zapeo je. Koliko god migoljio nožicama i okretao glavicu da vidi što ne valja, njegovo bodljikavo tijelo nije slijedilo njuškicu. Neko vrijeme se pokušavao osloboditi, a onda je odustao i prepustio se tužnoj sudbini, koja mu se činila neminovnom.

No, ovaj jež iz zagrebačkog Retkovca imao je sreće. Stanari su primijetili da je životinjica zapela u ogradi, pa su pozvali pomoć iz Dumovca. Složili su se, naravno, s proširivanjem ograde, pa je jež lako spašen. Trenutno je u oporavilištu ZOO Zagreb, a brzo će on nazad gdje je i pronađen.

Zapeo je, nagađaju spasitelji, jer nije bio svjestan svoje veličine. Vjerojatno je taj put koristio otkad je bio malen, a nije primijetio da je narastao. Da ga stanari nisu primijetili, uginuo bi tako zaglavljen.

Ono što možemo napraviti jest uvijek pogledati dno ograde, posebno u doba godine kada su ježevi aktivni. Nama je to čas posla, a tako možemo spasiti jedan maleni život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:50