BLUE CROSS

Ovce su neplanirano došle u utočište, a sad se skuplja novac za izgradnju prave pravcate štale

Ova improvizirana, u kojoj su do sada živjele, ne pruža im toplinsku izolaciju
Prizor iz utočišta
 Privatni album

Iz utočišta Blue Cross objavili su molbu za pomoć u izgradnji štale za njihove ovce. Njihov apel, kao i priču o tome kako su četiri ovce došle kod njih, prenosimo u cijelosti

- Matilda i Greta su ovce koje su živjele u stadu od 170 ovaca i koje su služile za rasplod. Stado od 170 ovaca nije dohranjivano zimi pa su živjeli od suhog bilja koje su uspjeli brstiti usred zime. Naša prijateljica veterinarka je tada bila na terenu (negdje u Gorskom kotaru) testirajući ovce na brucelozu, kada je vidjela vlasnika koji je Matildu i Gretu zgrabio za zadnje noge te ih je vukao da ih baci svojim lovačkim psima kako bi ih rastrgali. Naime, on više nije imao koristi od njih, stare su. Matilda je imala 13, a Greta 10 godina. Nakon što su mu vjerno dale cijeli svoj život, nakon što on njima nije ni pružio nekakav život, on ih je htio "nagraditi" tako što bi ih psi rastrgali žive.

Naravno, veterinarka je odmah reagirala i zamolila da pričeka do sutra dok ne nađe opciju za njih i nazvala je nas. Iako nam je utočište prepuno životinja, nismo ih mogle prepustiti tako okrutnoj sudbini. Greta je imala i bebu (Sissy) koju je otkupila sama veterinarka. Tako su njih tri došle u naš život i mi smo zbog toga presretne jer su dobile život o kojemu su mogle samo sanjati.

Na naše veliko iznenađenje Matilda je došla trudna. Nitko nije niti očekivao da u svojim godinama može još uvijek biti majka, a trbuh se nije niti vidio zbog njene neuhranjenosti. Do trenutka kad je počela rađati mi stvarno nismo niti u najluđim snovima mogle pretpostaviti da je trudna. Tako je na svijet, u potpunoj slobodi, došla Molly. Molly nikada neće spoznati okrutnost života. Njen život je ispunjen brigom, slobodom i ljubavlju.

Sada je ljeto i smještaj koji smo privremeno improvizirale služi svrsi jer je toplo. Ali moramo im izgraditi štalu koja bi bila izolirana i koja bi im davala siguran i topao dom zimi. Matilda ima problema s kostima zbog godina, a i Greta je dama u godinama. Njima treba topla štala u koju će se skloniti od vremenskih nedaća. Molimo vas da pomognete donacijama kako bi im svi zajedno mogli pokazati da život može biti lijep - napisale su voditeljice utočišta.

Uplate se mogu izvršiti na račun udruge IBAN: HR6025000091101016783 model 00, svrha uplate za štalu, poziv na broj datum uplate ili na paypal: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:54