SVIMA JE VRUĆE

Ove posude nisu najljepše na svijetu, ali imaju važnu zadaću: Spašavaju živote!

Stručnjaci neprestano ističu da, ako se odlučimo negdje postaviti zdjelu, moramo voditi računa o tome da je ona uvijek puna

Ilustracija

 Alwim/Alamy/Alamy/Profimedia/Alwim/Alamy/Alamy/Profimedia

U vrućem dijelu godine svaki put kada u neku posudu izvan našeg doma ulijemo vodu, sigurno spašavamo neki maleni život. Mnogim je životinjama u ovo doba godine iznimno teško doći do vode, tako da im je naša pomoć potrebna da prežive vrele ljetne dane.

- U ova topla i suha vremena malene životinje poput guštera, zmija, ježeva, puhova, miševa, mrava, leptira, osa i pčela i ostalih teško dolaze do izvora vode, pa kad dajete svojim ljubimcima vode u dvorištima, terasama, poljima i šumama mislite i na njih, jer se lako u pokušaju da utaže žeđ često utope nemajući mogućnost izlaska iz zdjelica ili posuda s vodom. Na slikama vam pokazujemo kako jedna naša volonterka misli na sva živa bića oko sebe - napisali su iz Društva za zaštitu životinja Mali Lošinj.

Dodali su fotografije na kojima vidimo posude pune vode. Možda nisu najatraktivnije na svijetu, ali i nema razloga da to budu. Njihova funkcija nije da su lijepe, nego pune vode.

Ono što stručnjaci neprestano ističu je da, ako se odlučimo negdje postaviti posudu, moramo voditi računa o tome da je ona uvijek puna. Životinje će se brzo naviknuti da tamo ima vode, i ako je povremeno nema, situacija će im biti još problematičnija nego da uopće ne računaju na nju.

image

Voda za ptice je na povišenju, kako ih mačke ne bi ozlijedile dok piju

Društvo za zaštitu životinja Mali Lošinj
image

Daska služi kako bi manje životinje mogle ući i izaći, a i kako se pčele i leptiri ne bi utopili (neki za njih u vodu stavljaju kamen)

Društvo za zaštitu životinja Mali Lošinj
image


Društvo za zaštitu životinja Mali Lošinj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:16