PRIZOR S BRAČA

Ovih 13 transportera priča svoju priču: ‘Ovo je jedini način da im pomognemo‘

Jedna nekastrirana mačka i njeno potomstvo mogu na svijet u svega sedam godina donijeti 420 tisuća mačića
 Udruga Bračke šape

Iz udruge Bračke šape objavili su fotografiju na kojoj se vidi 13 transportera u kojima su mačke. Ta četiri mužjaka i devet ženki iz Pučišća su kastrirana i, kako kažu iz udruge, imat će bolji život.

- Na dvije lokacije su ostale po dvije mačke tako da se krajem tjedna vraćamo u Pučišća. Mačja matematika nam kaže da smo samo današnjim danom spriječili dolazak na svijet skoro 40 mačića kao što smo i olakšali ulični život ovih sretnih 13. Kastracija je jedini način da im pomognemo. Svakako, za ovakve akcije oprema nam je jako bitna pa ako imate doma transportera koji vam ne trebaju, rado ćemo ih udomiti - poručili su.

Podaci pokazuju kako jedna nekastrirana mačka i njeno potomstvo mogu na svijet u svega sedam godina donijeti nevjerojatnih 420 tisuća mačića. Zbog toga brojne udruge diljem zemlje provode program ulovi-kastriraj-vrati (UKV). Ako je riječ o pitomim mačkama, često im traže dom, dok se one kojima ga ne mogu pronaći, kao i one koje su navikle biti samostalne, vraćaju na mjestu odakle su uzete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:34