DIVLJE SRCE GRADA

Ovo je jedina lokacija u Zagrebu na kojoj će Advent biti i raskošniji nego proteklih godina

Tijekom Polarnog adventa posebno će zanimljivi biti tematski obilasci Vrta koje predvode edukatori odjeveni u suvremene vilenjak
 ZOO Zagreb

U Zoološkom vrtu grada Zagreba i ove se zime održava Polarni advent. U čaroban svijet životinja djecu, njihove roditelje, bake i djedove uvode prigodno ukrašene šetnice obasjane tisućama lampica.

Poseban program posjetitelje očekuje od 27. studenoga do 9. siječnja. Taj će se program koji traje od 11 do 19 sati, u prvom dijelu Polarnog adventa, od 27. studenoga do 19. prosinca, održavati petkom, subotom i nedjeljom, a u drugom dijelu manifestacije, od 26. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022., svakodnevno.

Zoološki vrt se svako jutro otvara u 9 sati. Danima kada se održava program Polarnog adventa, Vrt se zatvara u 20 sati, a ostale dane te na Badnjak, Božić i Staru godinu u 16 sati. Ovisno o trajanju programa tog dana, u Vrt je moguće ući dok se ne zatvore blagajne, tj. do 15, odnosno 19 sati.

Tijekom Polarnog adventa posebno će zanimljivi biti tematski obilasci Vrta koje predvode edukatori odjeveni u suvremene vilenjake. U 11, 12, 13, 14 i 15 sati sa Zebrina trga kreću obilasci čije su teme Mora li saonice vući baš sob, Životinjski ukrasi, Tko je bio dobar ove godine, Božićno nadmetanje i Gužva u štalici. Pod noćnim nebom slijede obilasci Mrak i vilenjak. Njihov je početak u 16, 17, 18 i 19 sati. Obilasci traju 45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2022 10:03