ZADARSKI AZIL

Pas iz horor dvorišta: ‘Sedam dana nije jeo, pio, skrivao se u kutu, htio je biti nevidljiv. Strava!‘

Kakva je situacija s drugima psima pitali smo Odsjek za odnose s javnošću Grada Splita još 3. travnja, no nismo dobili odgovor

Psi u horor dvorištu 

 PU Splitsko-dalmatinska

Bilo je to sedam dana čistog straha. Toliko jakog, da je stajao stisnut u kutu. Nije jeo, pio niti odlazio obaviti što je trebao. Previše se bojao svega oko sebe. Htio je biti nevidljiv.

To je jedan od pasa koji su oduzeti iz horor dvorišta splitskog psihijatra, u kojem je bilo više od 60 pasa i dva vuka. Tek mali broj životinja je zbrinut: dvije su kujice otišle u Dubrovnik, tri psa u Zadar, vukovi su odmah premješteni, a jedan je pas ukraden. O tome tko je počinitelj, policija ne zna ništa.

Kakva je situacija sa psima, gdje će biti smješteni, tko ih hrani i niz drugih pitanja poslali smo u Grad Split još 3. travnja, no odgovore nismo dobili. Valja napomenuti kako je Split jedan od onih gradova u kojima nema gradskog azila.

Iz Zadarskog azila, čije su volonterke uskočile i primile tri psa (također se, važno je napomenuti, ne radi o gradskom azilu) objavili su kako psi koje su doveli iz Splita napreduju. Pas s kojim smo počeli ovaj tekst odvažio se i nakon sedam dana ispraznio zdjelicu, počeo hodati po dvorištu, a obavio je i nuždu.

- Najbolje od svega je da dođe malo i do nas. Pokorno i nesigurno, da, ali traži kontakt, hoće da ga pomazimo. Napokon je otkrio da čovjekova ruka može biti nježna i to je jače i od silnog straha. Bit će on bolji iz dana u dan, ima nade, a mi ćemo dati sve od sebe da upozna neki bolji i ljepši svijet - kažu volonterke i dodaju kako su mu dale ime Atos.

Imena prije toga nije imao.

Dali su ga i drugome psu. I taj se boji svoje sjene. Dobio je ime Borgo i zapravo se puno brže opustio od Atosa. Jedina koja se dobro nosi s promjenom je malena kujica, koja je puna energije. Tipično za jack russela. Iako je bila zatočena iza žice, u boksu punom ostataka štakora i izmeta, čini se kako njen duh ipak nisu uspjeli slomiti loši ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:53