ODLIČNE VIJESTI

Peticiju za zabranu držanja pasa na lancu potpisalo je više od 50 000 ljudi

Podržali su je brojni poznati, među kojima su Tereza Kesovija, Mia Dimšić, Ivana Delač i mnogi drugi
Ilustracija
 Eremeychuk Leonid/Alamy/Alamy/Profimedia

Sklonište Prijatelji Čakovec, udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede te više od 50 članica Mreže za zaštitu životinja pokrenuli nacionalnu kampanju „Za Hrvatsku bez pasa na lancu” u kojoj je peticiju za potpunu zabranu držanja na lancu dosad potpisalo više od 50 000 ljudi.

Ističu da ako netko želi imati psa, treba preuzeti odgovornost i držati ga kao svojeg člana obitelji i prijatelja: „Vežite psa uz sebe ljubavlju, a ne lancem.”

„Zahvaljujemo na podršci velike većine građana, institucija, strukovnih udruga doktora veterinarske medicine i javnih osoba te smo od Vlade RH zatražili da pokrene izmjene Zakona o zaštiti životinja kako bi se propisala potpuna zabrana držanja najboljeg čovjekova prijatelja na lancu. Molimo građane da pišu Vladi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i ministrici poljoprivrede na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. tražeći potpunu zakonsku zabranu držanja pasa na lancu”, uputile su apel udruge.

S ovim porukama slažu se Tereza Kesovija, Mia Dimšić, Ivana Delač, Ivan Penezić iz grupe Pravila igre, Dušan Bućan, Saša Lozar i mnogi drugi, koji su podržali ovu inicijativu. Njome se sramotna i zastarjela praksa vezivanja pasa lancem u dvorištu (tijekom cijelog njihovog života) nastoji konačno ostaviti u prošlosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:17