HUMANIJE

Pilot program u jednom velikom gradu: Žele se boriti protiv štakora na sasvim drukčiji način nego do sada

Na isti način se prije nekoliko godina u Bruxellesu počelo sa smanjenjem broja golubova

IIlustracija

 Tierfotoagentur/Alamy/Alamy/Profimedia

Newyorške vlasti predlažu novi način za suzbijanje populacije štakora i drugih glodavaca: žele započeti upotrebljavati kontracepciju, te zabraniti zamke s ljepilima koja dovode do spore smrti. Odnosno, životinja koja se u nju ulovi (a to često nisu samo štakori, nego i brojne druge životinje) umire danima.

U New Yorku je ideja o distribuciji kontracepcijskih sredstava za štakore dobila novu pozornost u gradskoj vladi u četvrtak nakon smrti odbjegle sove iz zoološkog vrta, poznate kao Flaco, koja je pronađena mrtva jer se otrovala zamkom za štakore, piše TheCity, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Član gradskog vijeća Shaun Abreu predložio je pilot program za kontrolu milijuna štakora koji vrebaju na stanicama podzemne željeznice i praznim parcelama koristeći kontracepciju umjesto smrtonosnih kemikalija. Abreu je kazao kako su kontracepcijska sredstva također etičnija i humanija od drugih metoda. Logično, jer svi koju su ikada gledali štakora koji umire od otrova mogu posvjedočiti kako je to iznimno bolna smrt, a što je najgore, životinja umire danima.

Obdukcije su pokazale da je većina ptica koje su prošle godine uginule od neprirodnih uzroka imala dijelove glodavaca u svom tijelu, izvijestio je vlast u ožujku.

Nije to prvi grad koji se sa životinjama koje smatraju štetočinama planira boriti kontracepcijom - istu su stvar napravili u Bruxellesu, ali s golubovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:13