POSEBNA

Po prvi puta u našoj zemlji održava se izložba na kojoj će se moći vidjeti Transilvanijska mačka

No, osim promatranja pasmina, posjetitelji će moći od udruga za zaštitu nezbrinutih mačaka doznati kako se brinuti o njima

Prizor s izložbe

 Anita Nadj, Klub Ljubitelja Mačaka "Felis Croatia"

Za vikend 21. i 22. svibnja u sportskoj dvorani Martinovka na FER-u održat će se Međunarodna izložba mačaka u organizaciji Kluba Ljubitelja Mačaka Felis Croatia (KMFC), trenutno najvećeg felinološkog kluba u Hrvatskoj po broju aktivnih uzgajivača pasminskih mačaka. KMFC je član svjetske felinološke asocijacije, World Cat Federation (WCF).

Po prvi puta u Hrvatskoj posjetitelji će uz mnogobrojne pasmine mačaka imati prilike upoznati Transilvanijsku mačku. Riječ je o prirodnoj pasmini koja se može pronaći u sjeverozapadnoj regiji Rumunjske. Mačke su crne ili plave s vrlo specifičnim karpati uzorkom. Prezentacija ove nove pasmine održat će se oba dana u 14 sati.

Posjetitelji će tijekom izložbe imati priliku vidjeti mnogobrojne pasmine mačaka. U nedjelju u 16 održat će se posebna prezentacija usporedbe triju pasmina – Sibirske mačke, Maine Coona i Norveške šumske mačke.

Na WCF izložbama održavaju se i takozvani 'ringovi'. U zasebnim se ringovima uspoređuju svi mačići, sve odrasle mačke kao i svi kastrati, a sudac bira i rangira najboljih deset. Ringovi su posjetiteljima vrlo interesantni i edukativni. Ring će se mačića održati oba dana u 11 sati, ring kastrata će biti u 12.15 sati, a veliki će ring za odrasle mačke započeti u 14.30 sati.

Vrhunac izložbe oba dana bit će od 16.30 sati, kada će započeti „Best in Show“, izbor najbolje od najboljih mačaka.

Na izložbi će posjetitelji imati priliku od udruga za zaštitu nezbrinutih mačaka doznati kako se brinuti o njima te na koje je sve načine moguće pomoći slobodnoživućim mačkama.

Za sve posjetitelje izložba će oba dana biti otvorena od 10 do 18 sati. Cijena ulaznica za odrasle iznosi 20 kuna, a za djecu mlađu od 12 godina 10 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:11