NEMETIN

Pobjednici vas pozivaju na najveću radnu akciju ove godine, a zauzvrat nude ručak iznenađenja

Osim čišćenja kućica i bojanja ograde, svatko će moći upoznati i štićenike Azila
Svaku subotu se u azilu održabvaju neke mini akcije čišćenja i uređenja
 Udruga Pobjede

Svi znamo da članovi udruge Pobjede imaju opak smisao za humor. Uz to znamo da rade sjajan posao, da imaju najljepši azil u našoj zemlji, da su uspjeli potaknuti zajednicu da im pomaže te da su svi odreda vegani. Svi koji ih imalo poznaju reći će vam da imaju veliko srce u koje primaju baš sve: zdrave pse, one kojima fali neko oko ili noga, svinje, kokoši, ma redom sve koji im stanu na put. I ljude, naravno. Ne zna čovjek odakle im, nakon što toliko ljubavi troše na životinje, no nevjerojatno je koliko vole ljude.

Od svih tih osobina ovoga puta je najizraženija ona vezana za humor. Kako drugačije objasniti činjenicu da su radnu akciju koju planiraju u azilu stavili u kategoriju "fitness" na Facebooku? Nisu u krivu utoliko što će radna akcija potrošiti kalorija kao nekoliko sati fitnessa, no za razliku od bavljenja tom aktivnošću, ova će donijeti nešto dobro i tamošnjem azilu. Naime, u subotu 29. svibnja od 10 do 19 sati bit će radno u Nemetinu.

- Dođite nam od 10 sati, do onda ćemo mi već počistiti Azil, riješiti naše specoše i sve što se mora bez puno buke i halabuke a onda lijepo u 10 sati krenemo s finom kavicom u Azilu i pičimo skroz do 14 sati, kad će biti ručak. O njemu nećemo puno, jer ćemo imati neka iznenađenja, neke posebne kuhare. Pa nakon naših slavnih kotlića, oko 15 opet krenemo pičiti i tako pičimo do 19 kad će da se rastanemo umornim, al' sretni - stoji u najavi radne akcije, pisanoj baš u njihovom, Pobjedničkom stilu.

Plan za tu subotu je čišćenje i dezinfekcija svih kućica u azilu. Bit će to prilika, kažu volonteri kroz šalu, da svi vide gdje točno živi koji pas, s kim se došaptava preko ograde, gdje zakopava kosti... Osim toga, u planu je i puno bojanja: od jedne ograde koja treba postati zelena, do drvenih kolutova koji će, uljepšani, biti uneseni u bokseve.

- Garantiramo vam da će vam biti odlično! Dobro društvo, dobro vrijeme, dobra klopa i najzahvalnija siročad na svijetu. Dođite nam - kažu volonteri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:40