PAW & PAW

Pokrenut je ​Booking za pse: ‘Locira smještaj i plaže za ljubimce, veterinare na moru...‘

‘Putovanje sa psom može biti komplicirano jer nisu sve destinacije jednako opremljene‘, opisuju osnivačice
Iva Šalomon Reskovac, kreatorica stranice Paw Paw kojom se nude turistički smještaji za kućne ljubimce
 Darko Tomas/Cropix

Čak i kada pojedini turistički smještaji označe svoje objekte kao "pet friendly", praksa često pokaže da to znači isključivo da vlasnici apartmana, hotela ili kampa neće izbaciti ljubimca koji im dođe na odmor, iz iskustva putovanja sa svojim psima naučile su Mihaela Felker i Iva Šalamon Reškovac. Standardi vezani uz izbor vrste hrane za pse, kozmetike i ostalog, na koji su navikli mnogi vlasnici ljubimaca, nisu na zadovoljavajućoj razini u sredinama u kojima sezonalost diktira ritam života, govore.

Tri vrste paketa

Upravo su zato napravile web Paw & Paw, koji se najkraće može opisati kao svojevrsna verzija Bookinga, ali za smještaje u kojima psi (ali po dogovoru i druge životinje) dobivaju smještaj kakav i zaslužuju - s plažama za pse u blizini, s ograđenim dvorištem, blizinom veterinara ili kozmetičara za dlakavce.

image
Vyacheslav Prokofyev/Tass/Profimedia

- Putovanje sa psom može biti komplicirano, najčešće morate nositi puno stvari jer nisu sve destinacije jednako opremljene. Psu trebaju hrana, krevet, zdjelice za hranu i vodu... A Paw & Paw je platforma koja pruža kompletnu podršku tijekom odmora s ljubimcem. Osim što su na stranici dostupni smještaji, nudimo i pakete koji osiguravaju bezbrižni odmor - pričaju Mihaela i Iva.
Za sada postoje tri vrste njihovih paketa, koje se može naručiti na bilo koju lokaciju, bez obzira bila ona ili ne u Paw Paw bazi.

Izbor hrane

Ovisno o željama vlasnika, paketi, kojima cijene počinju od 400 kuna nadalje, uključuju dvije zdjelice, paket dobrodošlice u kojem su igračka i grickalice, krevet koji je posebno dizajniran da bude praktičan za transport te ga ljubimac nakon odmora nosi doma, te popuste na dodatne Paw & Paw usluge, među kojima su dostupni i naručivanje hrane za psa, wellness ili, primjerice, naručivanje tete čuvalice.

image
Darko Tomas/Cropix

- Točno određena hrana na koju je Šapica navikla, a koja će čekati na odredištu za odmor u trenutku kad dolazi na odabranu destinaciju, bit će veliko olakšanje vlasnicima. U srži ova platforma, koja je tek lansirana, pretendira postati mjesto na kojem će svaki vlasnik ljubimaca moći pronaći sve što je njegovom ljubimcu potrebno dok je na putu - pričaju voditeljice platforme.

Dodatno objašnjavaju svoju ideju:

- Veći su gradovi obično opremljeni specijaliziranim dućanima za životinje, ali je to u manjim mjestima, ili, primjerice, na otocima, često reducirano. Tako je i nastala ova ideja da si olakšamo život i uz pomoć tehnologije ljudima na jednome mjestu damo informacije o ovoj vrsti sadržaja te im uz pomoć dostavnih službi i omogućimo da uz našu asistenciju dobiju sve što njihov pas treba - kažu Mihaela i Iva, dodajući da su nakon razgovora s brojnim ljudima zaključile da ovakva platforma doista nedostaje turističkoj ponudi Hrvatske te da je obično vrlo teško pronaći smještaje u kojima će se psi doista osjećati kao doma.

image
Darko Tomas/Cropix

Kako je Paw Paw tek lansiran, broj smještaja s vremenom će sigurno samo rasti. No ponude ima već i sada; psi koji se osjećaju kao plemići mogu doći na godišnji u Heritage Hotel Pašike u centru Trogira, koji je specifičan po antiknom namještaju iz 19. i ranog 20. stoljeća, Camping Village Šimuni na Pagu ističe se s dvije velike plaže uređene baš za pse, apartman Aquamarin u Malinskoj ima veliko dvorište idealno za pse...

- Kriteriji prema kojima biramo 'naše' objekte prilagođeni su Šapama i njihovim ljudima na razne načine. Važno nam je ako, primjerice, objekt ima vlastito ograđeno dvorište u kojem Šapa može slobodno trčati, njuškati, igrati se dok ljudi u miru uživaju u nečem drugom, ili ograđeni prostor namijenjen za više Šapa različitih vlasnika, ali odvojen od sadržaja namijenjenih djeci i sl. Svakako su veliki plus blizina plaže za pse ili plaža za pse unutar smještajne jedinice (što, primjerice omogućavaju neki kampovi) - objašnjavaju kreatorice Paw & Pawa, dodajući i da psima i njihovim vlasnicima šalju i osnovne podatke o lokacijama koje su odabrali, kao i informacije o mjestima u blizini koja bi bilo zgodno posjetiti.

image
Dgdimages/Alamy/Alamy/Profimedia

- Naravno, uz napomenu kamo Šape mogu a kamo ne. Iako smo tražili upravo mjesta na kojima Šape mogu sa svojim ljudima boraviti od 0-24, postoje i ona gdje im pristup nije moguć. Zato na zahtjev organiziramo i tete i stričeke 'čuvalice' koji će uskočiti ako ljudski dio familije poželi, recimo, na izlet brodom - objašnjavaju.

Briga za zdravlje

Nerijetki su problem u ovoj tematici i - veterinari, odnosno njihov manjak ili pretjerana zauzetost.

image
Darko Tomas/Cropix

- Za neke ćemo lokacije iz tog razloga imati svojeg veterinara, koji će biti na terenu i po potrebi u hitnim situacijama dolaziti pregledati Paw Paw njuške koje se slučajno nađu u nevolji ili nekom problemu. Nije rijetkost da, primjerice, pas stane na ježa ili ga ubode pčela, a ponekad do veterinara treba u susjedni grad ili mjesto. S obzirom da je ljeto, znaju se dogoditi i gužve, pa će ovo biti vrlo praktično rješenje. Također, želimo biti u kontaktu sa što više lokalnih psećih frizeraja ili drugih sličnih objekata. Voljeli bismo poticati angažman lokalaca, potaknuti i uređenje parkova za pse po mjestima i gradovima, promovirati poslastice ili druge proizvode koji su hrvatski proizvod i slično - pričaju Iva i Mihaela.

S obzirom da kreće sezona godišnjih odmora, fokus ove nove platforme trenutno je na jadranskoj obali.

- Ali priču ćemo širiti, ne samo u Hrvatskoj, nego i internacionalno; baš je u tijeku izrada stranice i na engleskom jeziku. S obzirom da naši partneri dostavljači mogu dovesti potrepštine za psa gdje god je to potrebno, nismo limitirani granicama države. Vjerujemo da ćemo imati dogovore i sa smještajima iz Slavonije, Like, Gorskog kotara, Međimurja... I Zagreba, u kojem je i najveći broj pet friendly hotela i hostela - zaključuju Iva i Mihaela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:27