OBUKCIJA OTKRILA

Policija objavila da su stručnjaci otkrili što je ubilo ćelavog ibisa u dolini Neretve

Smrt Gipsy, koja je posljednjih nekoliko mjeseci boravila u Hrvatskoj, šokirala je javnost

Ćelavi Ibis

Ćelavi ibis Gipsy, koja je pronađena mrtva nedaleko od Opuzena, nije ubijena. Kako doznajemo iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, uzroci njene smrti su prirodni.

- Na licu mjesta smo napravili očevid i tad smo primijetili da nema ozljeda. Tijelo je poslano na obdukciju i ona je pokazala da je uzrok smrti krvarenje, odnosno, moždani udar. Time je isključena mogućnost kaznenog djela - potvrdila nam je Andrijana Biskup, glasnogovornica policijske uprave.

Smrt Gipsy, ženke ćelavog ibisa koja je posljednjih nekoliko mjeseci boravila u Hrvatskoj, šokirala je javnost. Radi se o vrsti koja je izumrla u Europi i u sklopu projekta LIFE Northern Bald Ibis ponovno se pokušava uspostaviti njena populacija te ne čudi da je pojavljivanje jedne jedinke u našim krajevima izazvalo zanimanje i simpatije mnogih građana.

Nakon dojave austrijske organizacije Waldrappteam, koja provodi projekt reintrodukcije ibisa, djelatnici Bioma zajedno s predstavnicima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko-neretvanske županije su u ponedjeljak 6. ožujka izašli na teren u delti Neretve kod Opuzena gdje su pronašli mrtvu jedinku ćelavog ibisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:31