KAZNENO DJELO

Policija prijavila dvoje mladih koji su monstruozno izgladnjivali psa dok nije umro

Riječ je o dvoje 25-godišnjaka, muškarcu i ženi, koji su mjesec dana zlostavljali životinju
Nesretni pas
 Privatni album

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 25-godišnjakinjom utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja, piše Glas Istre.

Sumnjiči ih se da su od 14. do 17. rujna u dvorištu u mjestu Turčinovići kraj Pazina, vezali psa lancem te su uskratom hrane i vode oko mjesec dana prouzročili njegovu smrt. Protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava. Zakon za ovakav zločin predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu uz trajanju godine dana.

Podsjetimo, Užasan prizor mrtvoga psa vezanog za lanac u selu Turčinovići nedaleko Svetog Petra u Šumi zatekli su volonteri Udruge Snoopy iz Pule, koji su na dojavu turista htjeli pomoći psu, no bilo je prekasno.

„Psu se vide rebra, između vrata i ogrlice za koju je vezan lancem ima mnogo prostora, iz čega je vidljivo da dugo nije jeo i da je vjerojatno sporo umirao od gladi. Zbog lanca nije mogao pobjeći. Osoba koja je ostavila umrijeti zavezanog psa je monstruozni zločinac”, oštro su tada reagirali iz udruge Prijatelji životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:03