PAS IZ BENKOVCA

Policija prijavila vlasnika, njegov poznanik tvrdi: ‘On jako voli životinje, posebno svog psa!‘

Prije ga je, rekao nam je, vozio u prikolici, no pas je znao skočiti na cestu i hodati uz traktor, što je veoma opasno
 Screenshot Facebook

Nakon objave snimke gdje je nepoznati muškarac zavezao psa za traktor pa je pas morao trčati kako ga vozilo ne bi vuklo za sobom i teško ozlijedio, policija je provela istraživanje. Taj ružni prizor snimljen je u Bukovića kod Benkovca 24. kolovoza. Utvrđeno je kako je riječ o 55-godišnjaku koji je prekršajno sankcioniran, piše Zadarski.hr.

Iz Policijske uprave Zadarske rekli su nam kako je slučaj predan i veterinarskoj inspekciji koja će dalje utvrditi što sa psom, odnosno, treba li ga oduzeti vlasniku ili će dozvoliti da ostane s njim. Prema Zakonu o zaštiti životinja, zabranjeno je 'trčanje životinja privezanih uz motorno prijevozno vozilo koje je u pokretu'.

Na redakcijski mail javio nam se muškarac koji poznaje ovog vlasnika i koji nam je rekao kako čovjek sa snimke nije nikakav mučitelj, već da on veoma voli životinje. Posebno je vezan za svog ljubimca. Na cesti na kojoj je snimljen, tvrdi on, već je izgubio jednog psa, jer se tamo jako brzo vozi.

Istaknuo je kako je ovog psa, kojeg je sad vezao za traktor, prije vozio u prikolici, no da je pas svaki put iskočio i hodao pokraj nje. Zbog toga je morao psa privezati, kako ne bi završio kao njegov prošli ljubimac. No, zato se jako polako vozio i životinja nije bila nikako ugrožena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:02