VLASNIK

Policija privela muškarca koji je vukao psa za automobilom: ‘Nema elemenata prekršaja‘

No, o svemu je ipak obaviještena veterinarska inspekcija
 Nenad Novaković

Policija je pronašla muškarca koji je u mjestu Ravna Romanija u susjednoj Bosni i Hercegovini iza automobila vukao psa. Obavljeno je samo kako se radi o R.A. te kako nema elemenata kaznenog djela.

- Provjerama je utvrđen identitet vlasnika automobila R.A. koji je, odmah, pozvan u policijsku stanicu Sokolac. Ispitan je na okolnosti sporne fotografije i izjavio je da je točno da je vukao životinju, ali da je pas već bio mrtav - kaže dobro upućeni izvor iz policije, piše UNA, a prenosi portal Buka.

Naime, kako pojašnjava izvor, R.A. je sa životinjom bio kod veterinara, gdje je utvrđeno da je pas preminuo zbog teške bolesti. Nakon toga vlasnik je odlučio sam pokopati psa. Nije ga htio staviti u automobil, nego ga je vezao iza automobila i preveo do sela, gdje ga je i zakopao.

- Policiji je pokazao potvrdu iz Veterinarske stanice, iz koje se vidi da je pas preminuo - piše portal.

Iz Policije su o svemu obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu koje je ocijenilo da nema elemenata kaznenog djela, tako da protiv R.A. neće biti pokrenut ni kazneni ni prekršajni postupak. No, o svemu je obaviještena veterinarska inspekcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:01