ŠOKANTNO

Policija upucala čimpanze koje su pobjegle iz ZOO vrta, nećete vjerovati zašto ih nisu uspavali

Pozvali su ih veterinari iz tog vrta, nakon što su utvrdili da oni ništa ne mogu napraviti

Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Tri čimpanze pobjegle su iz Švedskog ZOO vrta i nekoliko su sati uživale u slobodi prije nego su ubijene. S njima su na početku bile još dvije: jedna je u pucnjavi ozlijeđena, a čini se da se jedna uspjela neozlijeđena sama vratiti u vrt.

- One su jake životinje i posve su divlje - rekao je Daniel Wikdahl, glasnogovornik policije, dodajući da je odluka ZOO vrta bila da se majmuni ubiju, a ne uspavaju, jer smatraju kako predstavljaju opasnost za javnost, piše Guardian.

Novinari koji su stigli na mjesto majmunskog bijega su odmah udaljeni s te lokacije. Policija im je rekla da se odmah vrate u automobile i odu, zbog vlastite sigurnosti.

Glasnogovornica ZOO vrta Furuviksparken, koji se nalazi 165 kilometara sjeverno od Stockholma, rekla je kako su životinje morale biti ubijene jer nije bilo dovoljno sredstava za omamljivanje svih njih.

- Veterinari su bili na licu mjesta, ali nisu imali dovoljno anestetika. Zato smo morali pozvati ljude s puškama. Ovo je apsolutno tragična situacija i preuzimamo punu odgovornost za nju- rekla je glasnogovornica Annika Troselius.

Dodala je kako vjeruju da se peti majmun vratio sam.

- Čimpanze su snažne životinje, a čak ni naši zaposlenici ne smiju raditi u bliskom kontaktu s njima - istaknula je Toselius.

ZOO je trenutno zatvoren, kao u uvijek u ovo doba godine. Trenutno istražuju kako su uopće majmuni uspjeli pobjeći.

- Ovu smo situaciju shvatili veoma ozbiljno. Sigurnost nam je veoma važna i prva nam je zadaća paziti da nitko ne bude ozlijeđen - dodala je glasnogovornica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:25