SLUČAJ ŽARKOVICA

Policija: Voditeljica azila utajila pola milijuna kuna, odvjetnica: Ovo je pakovanje na naš način

Kriminalističko istraživanje je još u tijeku, navodi se na službenim stranicama policije

Azil na Žarkovici

 Bozo Radic/Cropix

Bez navođenja identiteta, policija je izvijestila da se 54-godišnjakinju sumnjiči za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, odnosno za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprave, neisplatu plaća i povredu prava iz socijalnog osiguranja. Kako doznajemo, riiječ je o Anici Sambrailo, voditeljici tamošnjeg azila.

Policija izvještava kako su utvrdili da je od početka 2019. do kraja veljače ove godine trošila novac iz blagajne udruge, a onda je to pravdala računima dobavljača koji su već ranije plaćeni.

- Također je utvrđeno da je krivotvorila službenu ispravu o naknadi za volonterski džeparac na ime jedne od volonterki, tako da je u nju unijela neistinite podatke o isplati šest tisuća kuna koje je zadržala za sebe, a takvu krivotvorenu ispravu je kao istinitu potpisala, ovjerila službenim pečatom i predala na knjiženje - ističu iz policije, a na teret joj stavljaju da je angažirala ljude, a da pritom nije nadležnim službama prijavila zasnivanje radnog odnosa, kao i da im je dio ili cijele plaće isplaćivala u gotovini. No, nije im uplatila doprinose.

- Ukupna materijalna šteta ostvarena opisanim kaznenim djelima iznosi 416 135,78 kuna. Zbog opisanih kaznenih djela osumnjičena je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništva - izvijestili su iz policije.

No, o svemu se tome oglasila dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević. Na Facebooku je napisala kako Anica Sambrailo nije sebi u džep stavila ni lipe u sve godine koje je provela na čelu udruge i azila.

- Da jest pa valjda bi bio niknuo barem bazen ispred njihove obiteljske kuće ili bi sebi kupila auto, a ne se vozila autobusom pored vozačke koju posjeduje!

Ovako vam izgleda pakovanje na dobri stari hrvatski način, kad vas institucije koje su pod vlasti politike žele odstraniti iz javnog i svakog drugog prostora.

Svatko od vas koji ovo čitate je barem jednom u životu nešto prijavio i to vrlo vjerojatno ozbiljnu nepravilnost. I što se dogodilo? Jedno veliko ništa jer se na pravi kriminal zatvaraju oči.

Anica Sambrailo je policiji pokušala dostaviti dokomentaciju, konkretne dokaze koji bi skinuli sumnju s nje, a dobila je o policijske službenice samo mail da dođe pokupiti svoju dokumentaciju jer njih to nije zanimalo.

Zvali su je da da iskaz, a nisu htjeli uzeti dokaze! Što bi tada odvjetnik učinio nego savjetovao klijentu da se brani šutnjom, dok spis ne dođe do suda i dok ne budemo imali fair play uvjete za iznošenje obrane!?

Zanimalo ih je samo da glupu pogrešku žene koja je od udruge bila plaćena za knjigovodstvo, iskoriste i prikažu kao kazneno djelo. To što je ta gospođa iz svog neznanja napravila u normalnim okolnostima vjerojatno ne bi bio ni prekršaj.

Međutim, u ovom slučaju kad se spojilo političko nebo i zemlja da ih se uništi to je odjednom dovoljno za ovakav linč!

U danima koji dolaze ćemo nadam se imati puno bolje uvjete i pred sudom dokazati da Anica Sambrailo nije učinila ništa na štetu udruge koju vodi, da je godinama predano i požrtvovno činila sve što je u njezinoj moći da ta udruga opstane.

A svim onima koji u ovom sudjeluju mogu samo poručiti tko se mača laća, od mača i pogiba!

P.S. Posljednje iako ne najmanje bitno, na dan kada je bila sjednica Gradskog vijeća na kojoj se govorilo o Žarkovici, na Žarkovicu je došao geodet s dronom koji je snimao sve nekretnine gore. Baš me zanima što će niknuti gore - napisala je Viktorija Knežević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:09