POBJEGAO

Poznajete li ovog čovjeka? U ponedjeljak ujutro napao je psa na ulici, policija traga za njim

Ako vam je poznat, javite nam na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napadač na psa

 Privatni album

Bio je to tipičan ponedjeljak ujutro za Zagrepčanku Leonu i njenu kujicu Lunu. Šetale su zapadnim dijelom grada, kada je odjednom na psa nasrnuo nepoznati muškarac i udario ga nogom. Dvaput.

Oko 9.30 sati šetale su njih dvije nedaleko od Trga dr. Franje Tuđmana. Luna je bila na kratkoj uzici i tik do Leone. Kaže, pomno ju je promatrala jer malena obožava jesti svu hranu koju naiđe na ulici, pa je na oprezu.

- Mirno je njušila nešto na asfaltu kad sam vidjela, onako krajem oka, kako je muškarac koji se stvorio ispred nas uzeo zamah unatrag nogom i u roku sekunde ju udario u glavu, posred njuške. Sve se dogodilo toliko brzo da joj nisam stigla ni povući povodac. Zacviljela je i odletjela na drugi kraj trotoara, a on je gotovo pao preko njezine lajne kako se nije prestao kretati. Dok je posrtao ju je šutnuo još jedanput u rebra - kaže nam Leona, još uvijek šokirana onim što se dogodilo.

Odmah je skočila do Lune i zagrlila je, provjeravajući je li ozlijeđena. Kad je vidjela da je s njom fizički sve u redu, počela je trčati za muškarcem, koji se nakon drugog udarca dao u bijeg.

- Trčala sam niz Ilicu iza njega, jednu tramvajsku stanicu, dok nisam došla do semafora kod Tuđmanca. Tamo je meni taman bilo crveno, a on je stigao proći. Vidio je da trčim za njim, pa se zaletio u tramvaj broj 2, na stražnja vrata. Uspjela sam dotrčati sekundu prije nego je tramvaj krenuo i snimila sam ga. To je bilo oko 9.45 sati - priča Lena, koja je još uvijek u šoku.

Luna je fizički dobro, što joj je veterinarka potvrdila, no boji se i vlastite sjene. Ni Leona se ne osjeća ugodno i strepi hoće li opet susresti tog čovjeka i hoće li napasti njenu ljubimicu, a možda i nju. No, kaže, neće dozvoliti da netko radi ovakve stvari i prolazi nekažnjeno. Zbog toga je u srijedu otišla u Policijsku postaju Črnomerec i prijavila slučaj.

- Ne znam tko je on, no policiji sam dala slike. Osim toga, nadam se da će ljudi u vašem tekstu vidjeti ovu sliku i vjerujem da postoji netko tko će ga prepoznati - poručuje Leona.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su nam kako je istraga u tijeku.

Ako vam je čovjek poznat, javite nam na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a mi ćemo vaše informacije proslijediti Leoni, a ona pak policiji. To joj je jedina nada da pronađe čovjeka koji je udario njenu ljubimicu.

image

Napadač na psa

Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:07