JOE EXOTIC

Poznati uzgajivač tigrova opet na sudu zbog planiranja ubojstva, ali i zlostavljanja životinja

Nada se kako će sud donijeti odluku da ga se pusti na slobodu. Boravak u zatvoru pomogao mu je da bolje shvati ZOO vrtove
 -/Netflix US/AFP

Joseph Maldonado-Passage, poznatiji kao Joe Exotic iz prošlogodišnje Netflixove serije "Tiger King: Murder, Mayhem and Madnes," će biti ponovno poslan na suđenje. Prvotno je osuđen na 264 mjeseca kazne, što je promijenjeno u jednu godinu, ali sad će mu se opet suditi za planiranje ubojstva aktivistice za prava životinja Carole Baskin, kao i niza kršenja zakona kada je riječ o zaštiti divljine.

Maldonaldo je bio vlasnik parka u Oklahomi u kojem su bile egzotične životinje, a najpoznatiji je kao uzgajivač tigrova. Njegova najveća protivnica bila je Baskin, koja je vlasnica utočišta za tigrove na Floridi. Ona ga je toliko naljutila da je, kako mu se stavlja na teret, platio muškarcu tri tisuće dolara kako bi otišao do Baskin i ubio je, uz obećanje da će dobiti još novca nakon što to učini. Tužiteljstvo ga sumnjiči da je od 2016. godine pokušavao pronaći nekoga tko bi je ubio. Na kraju je našao - FBI agenta.

Joseph je bio vlasnik Greater Wynnewood Exotic Animal Park, što je prestao biti 2018. godine, tri mjeseca prije nego je uhićen. U tom parku spasio je čak i nekoliko krokodila s farme pokojnoj Michaela Jacksona, a primao je i neke druge egzotične životinje koje nisu bile u dobrom stanju. Kad je uhićen, pronašli su mu čak 17 prekršenih odredbi zakona kada je riječ o načinu skrbi za divlje životinje. Unatoč svemu tome, Joe se nada da će nakon novog suđenja biti pušten na slobodu. Volio bi svoje trenutne projekte - pisanje biografije i pronalaženje partnerice - nastaviti van zatvora.

U jednom intervjuu, kojeg je dao za vrijeme izdržavanja kazne, rekao je da sad razumije kako se životinje osjećaju iza rešetaka te da nikad ne bi bio vlasnik ZOO vrsta da je znao kakav je osjećaj biti zatvoren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:27